Zakelijk

HABI ziet Rijssense ondernemers worstelen met vervroegde sluitingstijd

RIJSSEN – Het kabinet heeft besloten dat vanaf 28 november vrijwel alles dagelijks van 17.00 uur tot 05.00 uur haar deuren gesloten moet houden. Het gaat om horecagelegenheden, niet-essentiële winkels, sportscholen, theaters, de amateursport en evenementen. In eerste instantie zijn de maatregelen van kracht tot en met 18 december.

Ondernemersvereniging HABI uit Rijssen ziet dat ondernemers stuk voor stuk worstelen met de nieuwe maatregelen. HABI-voorzitter Ard Wessels: “Wij zijn van mening dat wij veilig en verantwoord klanten kunnen ontvangen, maar helaas mag het niet zo zijn. Maar we zijn in ieder geval blij dat we nog open mogen blijven tot 17.00 uur.” 

Wessels merkt dat de Rijssense gemeenschap door de coronapandemie een stuk voorzichter is geworden. “Vorige week was het nog wel redelijk druk in het centrum, maar de afgelopen dagen is het wel heel erg rustig. Alleen in de speelgoedzaken is het heel erg druk, maar dat is logisch gezien de feestdagen.”

Koopzaterdagavonden en eindejaarsactie
Door de vervroegde sluitingstijd kunnen er ook geen koopzaterdagavonden meer georganiseerd worden, maar HABI zit niet stil. “Hoewel we dan geen grote activiteiten kunnen organiseren, zitten we absoluut niet stil. We gaan het pandje op ’t Schild (bij Rijssenaren bekend als ‘Broekje’) helemaal in de kerstsfeer steken. We hopen daarmee toch voor een beetje gezelligheid in het centrum te zorgen. We kunnen dit niet zomaar voorbij laten gaan”, legt Wessels uit.

Verder organiseert HABI, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, een leuke eindejaarsactie met de Rijssense ondernemers van 18 december tot en met 31 december. Bij de deelnemende partijen krijgt u een formulier waar u uw contactgegevens op kunt vermelden. Dit formulier kunt u in een daarvoor bestemde doos (staat op diverse plekken in het centrum van Rijssen) gooien. Door een formulier in de doos te gooien, maakt u elke dag kans op leuke prijzen. De trekking is elke avond live te zien op de Facebookpagina: Winkelen in Rijssen. Daarnaast worden de prijswinnaars op de website gezet.

Houd voor meer informatie de social media kanalen van Winkelen in Rijssen in de gaten!