Zakelijk

Janine Vos uit Rijssen uitgeroepen tot ‘Topvrouw van het Jaar’

Fotograaf Paul Tolenaar

RIJSSEN – In Theater Amsterdam is Janine Vos uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2021. Vos werkt als Chief Human Resources Officer bij Rabobank. In die functie is de Rijssense verantwoordelijk voor medewerkers in 35 landen. 

Tijdens een inspirerende show in de grote zaal van het theater maakte juryvoorzitter Jet Bussemaker in het bijzijn van 350 genodigden bekend dat Janine Vos, tot Topvrouw van het Jaar is gekozen. De twee andere finalisten waren Marit van Egmond, CEO Albert Heijn Ahold Delhaize en Ans Rietstra, Lid Raad van Bestuur en COO ProRail.

Dolblije Janine Vos
Janine Vos was door het dolle heen met de uitreiking. “Ik ben hier écht zo blij mee! Ik vind het echt een eer en neem deze prijs heel graag aan!”, zei Janine Vos tijdens de Verkiezing Topvrouw van het jaar 2021.

Jury
De 5-koppige jury bestaat naast voorzitter Jet Bussemaker uit Rianne Letschert, Rector Magnificus Maastricht University en Topvrouw van het Jaar 2019, Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur Rivas Zorggroep en Topvrouw van het Jaar 2020, Jacques van den Broek, CEO Randstad Holding en Eelco Hoekstra, CEO VOPAK.

Oordeel jury
Het was een moeilijke keuze, maar de jury heeft gemeend het zwaarst te laten wegen dat diversiteit & inclusie als een rode draad door de carrière van Janine loopt. Daarbij dat zij als geen ander de uitdagingen van dit moment kan verwoorden, zich kwetsbaar durft op te stellen dan dat wil delen met anderen, en dat ze een vechter is die niet bang is de confrontatie aan te gaan en verantwoordelijkheid te nemen 

De verkiezing, die dit jaar voor de zeventiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Uw reactie