Zakelijk

Jolie Women: 10 jaar vrouwelijke, modieuze en feestelijke damesmode wordt gevierd met acties

RIJSSEN - Het jubileumfeest wordt even uitgesteld, tot april 2022, wanneer de nieuwe winkel opengaat. Maar Jolie Women laat haar tweede lustrum niet zomaar passeren; met kortingsacties en een bijzondere giveaway wordt, vanaf 15 september, met de klanten toch een feestje gevierd. 

Joanne Ballast-Harbers begon haar carrière in de damesmode als bijbaantje in de zaak, waarvan ze inmiddels tien jaar eigenaar is. Naast haar hbo-opleiding Commerciële economie werkte ze bij Lady VIF, zoals de zaak toen heette. Klaar met haar studie ging ze als accountmanager werken bij een kledingmerk. Vervolgens ging ze binnen het familiebedrijf Harbers Trucks aan de slag op de afdeling personeelszaken. Maar tussen de trucks begonnen de mode én het eigen ondernemerschap, te kriebelen. “Ik wilde blije klanten zien, die met een mooie outfit de deur uitgingen. En toen stond Lady Vif te koop.”

Samen met oud-collega Liesbeth Sloof waagde ze de stap en samen werden ze eigenaar. “De naam zegt het al: Jolie, naar de eerste letters van onze voornamen. In het Frans betekent het ‘mooi’. We hebben het acht jaar samen gedaan, twee jaar geleden stopte ze. Liesbeth was een geweldige compagnon.”

De damesmodezaak draaide acht mooie jaren gewoon goed. En ineens was daar corona. “De winkeldeur moest op slot. Je schrikt, maar weet ook dat je creatief moet zijn. Het heeft me wakkerder en scherp gemaakt”, vertelt Joanne. “We zijn een webshop begonnen, eerst klein, maar nu staat bijna de volledige collectie online.”

Nieuwe zaak opent voorjaar 2022
Voor de coronapandemie was ze aan het denken over de toekomst van de zaak. “We zaten aan de maximale capaciteit op deze plek. Wat doen we. Is het goed zo, of gaan we uitbreiden. En als we uitbreiden, gaan we dan voor een groter pand, of een tweede vestiging. We kozen voor een groter pand en optimalisatie van onze webshop.”

Inmiddels is er met de bouw van het nieuwe pand begonnen, pal naast de huidige winkel aan de Haarstraat 8a. Op een bijna dubbel zo groot winkeloppervlak wordt, met een nieuwe huisstijl, het huidige brede merkenpakket, een grotere collectie accessoires en schoenen gepresenteerd. Er komt zelfs een geurwand, met onder andere bijzondere parfums voor vrouwen én mannen. Joanne Ballast-Harbers heeft de eerste inkopen voor voorjaar en zomer 2022 al gedaan. De kleding die straks in de nieuwe zaak komt te hangen belooft een ware kleurenexplosie te worden, vertelt ze.

Volop najaarsmode bij Jolie Women
Bij Jolie Women is het nu volop najaar: mooie stoffen, perfecte snit, in een licht, zacht kleurenpalet. “Het is of de ontwerpers in deze coronatijd iets optimistisch uit wilden stralen”, zegt Joanne. “Je merkt ook dat mensen zin hebben om mooie kleding te kopen, outfits waar je mee de deur uit kunt gaan. Vorig jaar hebben we juist veel comfortabele kleding verkocht.” Bij Jolie Women komt dagelijks najaars- en winterkleding binnen. Kleding voor iedereen, de nieuwste mode voor jong en oud, zakelijk, casual en feestelijk, sportief en stijlvol, in meerdere prijsklassen. Met, desgewenst, het advies van modebewuste, deskundige, enthousiaste medewerkers. “Ik ben erg trots op mijn team, zonder goede en fijne collega’s is Jolie Women niet wat het is. En dit allemaal inmiddels tien jaar lang!

Joanne: “We kunnen de klant van top tot teen aankleden en doen dat met ontzettend veel plezier. Een mooi, passend setje kleding, gecompleteerd met tas, sieraden en schoenen. Als de klant tevreden is, zijn wij ook tevreden.”

Lustrumacties
Het tienjarig bestaan van Jolie Women wordt gevierd met acties. Van woensdag 15 tot en met zaterdag 20 september zijn er kortingsacties en krijgen klanten een geweldige giveaway.
“We zeggen het inmiddels tien jaar, en blijven het ook de komende jaren zeggen: ons streven is om de klant met een glimlach de deur uit te laten gaan of, op z’n Riessens: Jolie maakt oe blie!”, aldus Joanne Ballast.