Zakelijk

Door Jenny ter Maat

Kringloopwinkel dicht, maar goederen voor de winkel kunnen nog afgeleverd worden

RIJSSEN – Kringloopwinkel n’ Roondgaank zit, in verband met de lockdown, dicht. Het afvalbrengpunt in Rijssen is voorlopig nog open, en dat geldt ook voor het afvalbrengpunt in Holten. Goederen voor de kringloopwinkel kunnen nog ingebracht worden. De inboedelservice gaat normaal door, evenals de afhaalservice. Dat alles wel met inachtneming van de coronamaatregelen.

De kerstspullen op de foto zijn inmiddels weggeruimd. De foto werd een paar dagen voor de afkondiging van de lockdown gemaakt. Gerard Nijhuis, voorzitter van stichting Kringloopbedrijf n’Roondgaank, vertelde toen onder andere dat met name de kerstspullen goed verkocht werden. Tot en met de lockdown ging het goed met de winkelverkoop. Ondanks de maatregelen die getroffen moesten worden wisten mensen de winkel te vinden.
Een paar dagen later veranderde de situatie en moest de winkel dicht. “De kerstspullen zijn inmiddels al opgeborgen”, vertelt hij.

Afvalbrengpunt
Het afvalbrengpunt is nog open. Tijdens die openingsuren kunnen ook goederen voor de kringloopwinkel afgeleverd worden.  “De inboedelservice gaat normaal door. Bij onze afhaalservice verzoeken wij onze klanten de goederen bij de voordeur aan te bieden”, geeft Nijhuis aan.

Nijhuis is bij n’Roondgaank vanaf het eerste uur betrokken. “Het kringloopproject is voortgekomen uit een samenwerking tussen de gemeente en de Milieuraad en bestaat inmiddels 36 jaar.” Nijhuis is één van de vele vrijwilligers van n’ Roondgaank. “Dit bedrijf moet zichzelf financieel bedruipen.”
Hij is trots op de medewerkers en vrijwilligers die ervoor zorgen dat zowel op de afvalbrengpunten als in de winkel alles goed verzorgd blijft draaien. “We zijn in verband met corona al eerder anderhalve maand dicht geweest; je mist dan toch de winkelopbrengsten. Desondanks draaien we goed.”

Vol magazijn
Corona zorgde ook voor een vol magazijn. “De mensen gingen opruimen en er werd van alles binnengebracht. En de jaarlijkse boeldagen gingen ook niet door. We hebben momenteel veel kleingoed in opslag.”

Wisseling van de wacht
Het nieuwe jaar brengt ook een nieuwe bedrijfsleider. Johan Koppelman, jarenlang het gezicht van n’ Roondgaank heeft inmiddels een andere baan. Hij wordt op 4 januari opgevolgd door Ben Bulters. Bulters werkte onder ander bij Twente Milieu en was manager bij verschillende bedrijven, ook voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Verbouwingsplannen
“We gaan Bulters betrekken bij de plannen die er liggen om het winkeloppervlak uit te breiden”, vertelt Nijhuis.
De verbouwingsplannen lagen er al en daar zou afgelopen voorjaar een draai aan gegeven worden. Alleen, toen kwam corona. “De plannen zijn om het magazijn aan de achterkant uit te breiden en een deel verdiepingsvloer aan te brengen. De toiletgroep en de waskeuken worden verplaatst en die ruimte wordt bij de winkel aangetrokken. Op de verdieping komt een kantoorruimte. Het zijn plannen, er kan nog op geschoten worden. In het nieuwe jaar gaan we, samen met de nieuwe bedrijfsleider, de hele toko tegen het licht houden.”