Zakelijk

Nieuwe hondenschool Maddies gaat voor maatwerk

Maddies hondenschool, met vestigingen in Rijssen, Nijverdal en Holten, is gericht op een persoonlijke aanpak van baasje en hond. De nieuwe hondenschool gaat ver in het bereiken van hun doel: mensen een leuke huishond bezorgen.

Het team van Maddies hondenschool: Diliana, Lotte, Carolien en Jolanda.
Het team van Maddies hondenschool: Diliana, Lotte, Carolien en Jolanda.

Het team van Maddies hondenschool bestaat uit het viertal: Diliane Bruins-Drenth, Lotte Elders, Carolien Hazewinkel en Jolanda Meenhuis. Het begon allemaal met liefde voor honden. Diliana was al vanaf 2007 aan Dog Wise in Warnsveld verbonden, eerst als stagiaire en later als instructeur. “De eigenaresse had hondenscholen in Holten, Gorssel en Lochem en moest door omstandigheden de school in Holten afstoten. Die heb ik destijds overgenomen”, vertelt ze. Het smaakte naar meer. Volgens Diliane is er veel vraag naar hondenscholen. “Mensen willen graag keuze. Onze aanpak is anders. Daarom durfde ik in het diepe te springen en Maddies hondenschool op te richten. Bij Maddies kijken we puur vanuit de hond. Vroeger was het zo dat de hond naar de baas moest luisteren. Maar de hond moet eerst léren luisteren. Een hond is geen robot en ook geen speelgoed.”

Hoe krijg ik een leuke huishond. Dat is het ultieme doel van het team van Maddies hondenschool. “We hebben kleine groepjes”, vertelt Diliane. “Als het om puppy’s gaat, werken we met maximaal zes honden. Niet alleen de pup moet leren, de baas moet dat ook. En dat is echt maatwerk. Het hangt af van het niveau van de hond en ook van het ras. Een bordercollie werkt anders naar z’n doel toe dan een borderterriër. We houden rekening met het karakter van de hond, maar ook met de baas. Wat wil de eigenaar bereiken? Daar gaan we ver in. Lukt het niet linksom, dan wel rechtsom.”

Jolanda vertelt dat hond en eigenaar elk moment kunnen instromen bij Maddies. “Bij ons hoef je niet te wachten tot er een nieuwe cursus begint. De lessen zijn gezellig. Er komen ook opa’s en oma’s met hun hond. Die nemen een stoeltje mee en gaan aan de kant zitten. We hebben ook al een kind/hondles gegeven. Een hond is onderdeel van het gezin, dus ook de kinderen zijn betrokken bij zijn opvoeding.”

De nieuwe hondenschool heeft trainingslocaties in Holten, Hellendoorn en Rijssen. De service van Maddies gaat ver. Er zijn verschillende workshops, onder meer: ‘sport en spel’ en ‘snuffelavontuur’. Ook kunnen honden professioneel begeleid worden bij een bezoekje aan de dierenarts of de trimmer. Diliane: “Vaak zijn honden wat angstig op de tafel van de dierenarts. Wij bieden privélessen aan. Als instructeur nemen we de tijd om een hond op de tafel te zetten, zodat ze een positieve prikkel krijgen en in het vervolg niet meer bang zijn. Datzelfde geldt voor de trimsalon. Als de blazer in één keer hard aan gaat, kan dat voor angst zorgen.”

Ook in het gezin wordt die therapeutische aanpak doorgezet. Maddies hondenschool komt op aanvraag aan huis als er een specifiek probleem is. “We zijn erg gericht op bijscholing en spelen in op persoonlijke wensen van de hondenbaasjes”, laat het viertal weten. “We leren bijvoorbeeld kinderen met autisme goed om met hun hond om te gaan. Of om een hond te kalmeren na een operatie.”

De eerste les bij Maddies is gratis. Komen kijken? Mail naar maddieshondenschool@outlook.com, telefoon: 0642737798 of kijk op de Facebookpagina.