Zakelijk

Anja ter Haar: “Dat is denk ik het succes achter deze vestiging”

Patissier en broodspecialist Van Otten viert 10-jarig jubileum

RIJSSEN – Patissier en broodspecialist Van Otten maakt al tien jaar deel uit van het ondernemersbestand aan de Elsenerstraat 34 te Rijssen. Eigenaar Eric van Otten opende tien jaar geleden een extra vestiging en viert dit jaar het 10-jarig jubileum. Anja ter Haar is vanaf het begin betrokken bij de winkel in Rijssen.

“Er kwamen vacatures in de krant te staan en toen heb ik snel gesolliciteerd”, blikt Anja terug. Niet lang duurde het voordat ze werd benoemd tot leidinggevende. “We hebben nog een korte tijd geholpen bij de vestiging in Enter en toen hebben ze ons geleerd hoe het allemaal werkte. En niet veel later konden we zelf beginnen in Rijssen.”

Dat Anja het al zolang volhoudt bij Van Otten, is ook aan Eric en Irma van Otten te danken. “Het zijn heel lieve mensen en een heel fijne werkgever. Ze laten ons heel erg vrij en daardoor lijkt het ook alsof het onze eigen winkel is. Samen met het team moeten we er gewoon wat moois van maken en als we ideeën hebben, mogen we altijd bij ze langskomen. Ja, ik kan wel zeggen dat ik altijd met plezier naar het werk toe ga.”

Saamhorigheid heel belangrijk
De medewerkers van Patissier en Broodspecialist van Otten zorgen samen voor een gezellige sfeer, een van de belangrijkste punten in een bedrijf, volgens Anja. “Ik denk dat we in Rijssen vooral bekend staan als een gezellig team. Wij vinden saamhorigheid heel belangrijk. Ik denk dat dat het succes achter deze vestiging is!”

Volgens Anja is ook humor erg belangrijk. “Wij zijn altijd wel in voor een geintje, dat vinden de mensen leuk. Dan vinden klanten het ook niet zo erg om even te moeten wachten. En…”, vervolgt ze. “We gaven de mensen, voor het coronavirus, altijd wat lekkers als ze even moesten wachten. Dat werd ook wel gewaardeerd”, zegt Anja met een knipoog. “Wij horen ook altijd van de klanten: ‘Het is hier altijd gezellig!’”

Het coronavirus
Hoewel de winkel in Rijssen gewoon open mocht blijven, ondanks de strikte maatregelen, was het ook voor Van Otten wel even schakelen. “In het begin waren we wel gespannen hoe het allemaal verder zou gaan.” Echter werd al snel opgemerkt dat klanten juist luxebroodjes en lekkernijen haalden. “Ze wilden het thuis wat gezelliger maken, dus dat was een voordeel voor ons.” 

Tienjarig jubileum
Dat Van Otten dit jaar het 10-jarig jubileum viert, is niet onopgemerkt gebleven. Veel klanten kwamen langs en waren verbaasd. “We hoorden regelmatig: ‘Oh, zitten jullie er al zo lang?’” Anja merkt dat er echt een hechte band is opgebouwd met klanten. Samen met twee collega’s werken zij er vanaf het begin. “Als we een weekje afwezig zijn, krijgen we al de vraag waar we zijn, haha. Dus dat is wel leuk”, lacht Anja.