Zakelijk

Joanne: “Met een illustratie kan ik laten zien wat soms in woorden lastig uit te leggen is”

Prettige Printjes voor zowel de mooiste zakelijke als particuliere illustraties

RIJSSEN - Met haar 23 jaar en een eigen illustratiebureau is Joanne van de Riet uit Rijssen wel een heel jonge ondernemer. Anderhalf jaar geleden begon ze met haar eigen bedrijf Prettige Printjes. “Met een illustratie kan ik iets laten zien (verbeelden) wat soms in woorden lastig uit te leggen is. Ik geniet ervan dat mensen zó blij worden van mijn werk”, legt Joanne uit.

De Rijssense onderneemster maakt van kinds af aan al illustraties, maar dat ze haar brood hiermee kon verdienen had ze vroeger nooit verwacht. Joanne: “Gelukkig ontdekte ik het CIBAP in Zwolle. Daar viel alles op zijn plek en maakte ik kennis met het ondernemerschap door mijn eerste illustraties te verkopen.” Van daaruit begon Joanne anderhalf jaar geleden met haar illustratiebureau Prettige Printjes. “Ik merkte dat mensen steeds meer genoten van mijn werk en kreeg al snel veel leuke reacties”, legt Joanne uit.

De inspiratie voor illustraties van Joanne komt op de meest onverwachte momenten. Bijvoorbeeld wanneer ze aan het koken is of op de fiets zit. “Dan ga ik daar thuis heel gauw een schetsje van maken, zodat het idee uit m’n hoofd op papier komt.”

Zakelijke en particuliere illustraties
Joanne begon met het maken van originele kerstkaarten, geboortekaartjes en trouwkaarten, maar al snel volgden ook zakelijke illustraties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘Compliment Card’, een persoonlijke kaart waar je klanten bedankt voor het vertrouwen. Ook als je jouw winkel, kantoor(pand) of kantine wil voorzien van een illustratie ben je bij Prettige Printjes aan het juiste adres. Een van de illustraties waar Joanne het meest trots op is, is de raambelettering bij Cooking at Home. “Dat vind ik een heel mooi voorbeeld van mijn werk. Dat is écht wie ik ben: ik hou van humor en hou mijn illustraties graag speels.”

Nieuwe website
Sinds een week heeft Prettige Printjes een splinternieuwe website met een webshop. Joanne merkte dat klanten graag even wilden rondsnuffelen tussen haar werk. “Klanten willen weten welke mogelijkheden er zijn en kijken graag even door het portfolio. Ik laat ook van alles zien via Instagram, maar een website geeft toch een veel professionelere uitstraling.

“Stap voor stap hoop ik zo de wereld een klein beetje mooier te maken“, aldus Joanne, die mensen wil laten genieten van de kleine momentjes. “Met een tastbaar papieren printje in handen moet je wel even stilstaan & glimlachen.”

Kijk voor haar portfolio en haar werkzaamheden op: www.prettigeprintjes.nl.