Zakelijk

HABI-voorzitter Ard Wessels: “Het zal langzaamaan beter worden”

Rijssense ondernemers tevreden met versoepelingen

RIJSSEN – Vorige week dinsdag werd bekend dat klanten vanaf woensdag 28 april geen afspraak meer hoeven te maken om te winkelen. HABI-voorzitter Ard Wessels is erg verheugd met dit nieuws.

“We zijn natuurlijk hartstikke blij dat we deze grote stap kunnen zetten. We hebben er vrij lang op moeten wachten, maar dit is een stap in de goede richting”, steekt Wessels van wal namens de ondernemersvereniging.

Winkelen op afspraak
Volgens Wessels waren de reacties van Rijssense ondernemers wel wisselend over het winkelen op afspraak. “De ene ondernemer was redelijk content met het winkelen op afspraak, terwijl de ander minder tevreden was. Maar het is goed dat de winkels vanaf 28 april weer open kunnen zonder afspraak. Dat is voor iedereen beter.” 

Wessels merkt dat veel klanten toch koopplicht voelen bij het maken van een afspraak. “Hoewel het absoluut geen verplichting is, voelt dat voor de mensen wel zo”, legt Wessels uit. Hij denkt dan ook dat de drempel een stuk lager komt te liggen voor de klanten, maar het zal niet ‘te’ druk worden. “Rijssen is toch een kleine compacte stad en dat is niet te vergelijken met andere grote steden zoals bijvoorbeeld Rotterdam waar enorme mensenmassa’s komen. Het is niet zo dat we straks over de koppen kunnen lopen, maar het is wel een stap in de goede richting!”

Regioklanten
Niet alleen de winkels kregen goed nieuws, ook de horeca mag open. Weliswaar van 12.00 uur tot 18.00 uur, maar ook dit is een stap in de goede richting. “Ik denk doordat de terrassen weer open mogen en winkelen weer iets leuker wordt, dat mensen dat toch willen combineren. Dat trekt ook meer mensen van buiten Rijssen, dat is een voordeel voor alle ondernemers”, zegt Wessels hoopvol.

Noodzakelijk
Dat de winkels en horeca weer open mogen, is ook noodzakelijk volgens Wessels. “Het moet echt weer. We moeten nu stappen zetten. De leefbaarheid van winkelcentra komt in het gevaar, dus er moet wat gebeuren. Met deze ontwikkeling zal het langzaamaan weer iets beter worden”, aldus Wessels.