Zakelijk

Speciaalzaak voor honden aan Middenplein in Enter

ENTER – Aan het Middenplein in het hart van Enter is sinds enkele weken The Dutch Dog gevestigd. Een speciaalzaak gericht op de hond. Als bezoeker waan je je in een chique ingerichte omgeving, met een compleet aanbod van artikelen voor de hond. Een prettig en goed gevoel, dat is wat Arjan Hofman als eigenaar en bedenker van het concept de klant wil geven bij een bezoek aan The Dutch Dog. Winkelbeleving en specialisatie zijn kernwoorden en daarmee wordt onderscheid gemaakt ten opzichte van reguliere dierenwinkels.

Arjan is de drijvende kracht achter het succes van Hofman Animal Care, dat sinds enige jaren op de Elsmoat te Enter gevestigd is. “We ontwikkelen en leveren producten gericht op de dierensector, zoals supplementen, voeding, verzorgingsproducten en diverse gebruiksartikelen. Deze worden verkocht in heel Europa bij diverse winkelketens en dierspeciaalzaken. Met The Dutch Dog hebben we nu ook zelf een eerste eigen fysieke vestiging, toegespitst op de hondenbezitter. Ik liep al een jaar of zes met het idee voor een hondenspeciaalzaak. Nu was het moment daar om het te lanceren, uiteraard in Enter; onze bedrijf ligt om de hoek. Bovendien, als 't in Eanter lukt, dan lukt het overal”, grapt Arjan.

Eigen label

Nagenoeg alles wat je voor je hond zoekt, vind je in de winkel aan het Middenplein. Bovendien is zo'n 95 procent van het assortiment van het eigen label. Arjan licht toe: “Op deze wijze zetten we onze eigen producten op een spreekwoordelijk podium en kunnen we ook op veel speeltjes garantie geven. Gaat een hondenspeeltje bijvoorbeeld binnen een paar dagen kapot, kom gerust terug voor een nieuwe. De winkel geeft ons ook ruimte voor feedback op onze producten. Deze pilot-store in Enter wordt wat mij betreft op termijn ook zeker verder uitgerold in Nederland. Op welke manier dat gebeurt, gaan we later nog bekijken.”

Hondenwasstraat

De gedreven ondernemer gelooft in de beleving van het fysieke winkelen, waarbij aandacht voor de klant belangrijk is. Dat is ook goed terug te zien in de winkel aan het Middenplein. Geen overvolle rekken, maar ruimte om prettig te winkelen. De uitstraling van de winkel is klassiek en luxe, kwaliteit is belangrijk terwijl je voor de producten zelf zeker niet te hoofdprijs betaalt. Het assortiment is breed, maar niet overdadig. Wat de klant wil, is verkrijgbaar. Daarnaast wordt een volledig scala aan verzorgingsproducten en supplementen gevoerd en staat achterin de zaak een heuse 'wasstraat' waar de trouwe viervoeter snel en ontspannen zonder afspraak verzorgd kan worden door zijn of haar eigen baasje. Heb je toch nog vragen of wensen, de goed getrainde medewerkers – waaronder filiaalleidster Nienke Borkent – staan altijd klaar om te helpen.

Feestelijke opening

Op zaterdag 27 augustus is de feestelijke opening van The Dutch Dog. Tussen negen uur en vijf uur krijgt iedere klant bij inlevering van de coupon die in deze krant te vinden is én bij registratie in de winkel een goed gevulde goodiebag. Daarnaast is er een hondenfotograaf en een barista die voor verse koffie zorgt. Bovendien wordt deze dag op het gehele assortiment vijftien procent korting gegeven. Breng dus een bezoek aan The Dutch Dog, gevestigd aan het Middenplein 18 te Enter.