Zakelijk

Spoor & Hoekman Advocaten nu gevestigd aan Huttenwal in Rijssen

Advocaat Gerrit-Jan Ligtenberg van Spoor & Hoekman voor het advocatenkantoor aan de Huttenwal. Eigen foto

RIJSSEN – Rijssen krijgt weer een advocatenkantoor. Spoor & Hoekman uit Almelo opende op 1 april een tweede vestiging aan de Huttenwal 46, tegenover de Rabobank. Advocaat Gerrit-Jan Ligtenberg werkt vanuit dit kantoor.

Spoor & Hoekman Advocaten in Almelo bestaat inmiddels bijna vijftien jaar. De advocaten zijn werkzaam op het gebied van onder andere Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht, Bouwrecht, Personen- en Familierecht, Strafrecht, Incasso, Faillissementsrecht en Huurrecht. “We voeren een algemene praktijk. Dat betekent dat we alle veel voorkomende rechtsgebieden behandelen. Van echtscheiding tot ontslag en van algemene voorwaarden tot incasso’s. Daarnaast hebben we een specialisatie op het gebied van Bouwrecht”, vertelt advocaat Erik Nijhoff.

Vestiging in Rijssen
Dat gekozen werd voor een tweede vestiging is Rijssen is niet zo vreemd.
Nijhoff: “Een van de grondleggers van het kantoor, de in 2013 overleden mr. Ton Spoor, heeft altijd al een uitgebreide zakelijke klantenkring in Rijssen gehad. De naam Spoor & Hoekman advocaten is dan ook niet volledig onbekend in Rijssen. Door nu een fysieke vestiging in Rijssen te openen kunnen we de cliënten nog beter van dienst zijn. Een persoonlijke en betrokken benadering staat bij ons voorop.”

Werken in geboortestad
Voor die persoonlijke benadering komt Gerrit-Jan Ligtenberg, één van de advocaten van Spoor & Hoekman, in beeld. Ligtenberg komt uit Rijssen, kent de plaats en is er mee vertrouwd. “Ik vind het leuk om in mijn geboortestad te werken. Het heeft mij ook altijd verbaasd dat in een grote stad als Rijssen al jarenlang geen advocaat staat ingeschreven en ik vind het dan ook mooi om als Rijssenaar deze leegte te gaan invullen”, zegt hij daarover.

Ligtenberg zelf voert ook een algemene praktijk met bijzondere aandacht voor het Arbeidsrecht en het Personen- en Familierecht. “Hierbij gaat het enerzijds vooral om ontslagzaken en anderzijds om het behandelen van echtscheidingen, geschillen over alimentatie en omgangsregelingen.” Ook staat hij verdachten bij in strafzaken.

Eventueel zonder tussenkomst rechter
Als het kan wordt een geschil opgelost zonder tussenkomst van een rechter. “Een procedure gaat altijd gepaard met negatieve energie en de doorlooptijd bij een rechtbank wordt steeds langer. Een gemiddelde procedure duurt meestal minimaal een jaar. Daarom heeft het vaak de voorkeur om de mogelijkheden van een minnelijke regeling te zoeken. Mocht dat niet mogelijk zijn dan volgt natuurlijk een procedure. Het belang van de cliënt staat bij het maken van deze keuzes altijd voorop.”

Online juridisch balie en pro-deo
Ook voor mensen met een kleinere beurs bestaat de mogelijkheid een advocaat in de arm te nemen. Ligtenberg: “Ons kantoor vindt het belangrijk dat iedereen zijn recht kan halen. Daarom hebben wij een online juridische balie waar mensen vrijblijvend hun juridische vraag kunnen stellen en wij een eerste inschatting kunnen geven van de mogelijkheden die er zijn. Ook staan wij mensen bij die gebruik kunnen maken van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand, in de volksmond ook wel pro-deo zaken genoemd.”

Uitdagende baan
Advocaat zijn is een uitdagende baan, bevestigt Ligtenberg. “Het mooiste is dat vrijwel elke dag weer anders verloopt dan je van tevoren bedacht hebt, en je bovendien mensen met echte problemen helpt deze problemen op te lossen. De meeste voldoening haal ik dan ook uit het goed afronden van een zaak.”

Openingstijden en inloopspreekuur
Het kantoor aan de Huttenwal 46 is elke werkdag open van 09.00 tot 17.00 uur.
Elke woensdag van 17.00 tot 18.30 uur is er een gratis inloopspreekuur voor zowel particulieren als voor (startende) ondernemers. Vanwege corona moet er nu wel eerst een afspraak worden gemaakt.

Er kan gratis geparkeerd worden schuin tegenover het kantoor.
Meer informatie: telefoon 0548-782444, e-mail: info@spoorhoekman.nl, internet: https://www.spoorhoekman.nl