Zakelijk

Door Jenny ter Maat

The Read Shop: PostNL, ING-servicepunt en bezorgen bestellingen

RIJSSEN – “Kan ik hier ook mijn saldo checken?” Een oudere mevrouw met rollator loopt naar de geldautomaat, achter in de zaak bij The Read Shop. Eigenaar Barbara Winkeler schiet te hulp en wijst waar de saldocheck te vinden is. “Zo gaat het regelmatig”, lacht ze.

Zaterdagmiddag, hartje Rijssen in coronatijd. Een bijna compleet gerenoveerd centrum, gesloten zaken, een paar mensen in de hele straat. Eén van de weinige winkels die in het centrum van Rijssen open is, is The Read Shop aan de Haarstraat. Hier lopen klanten nog constant binnen: om te pinnen, voor de ING-servicebalie en om postpakketjes te halen of te brengen. “Veel PostNL-punten zijn gesloten in verband met de coronamaatregelen. Wij hebben besloten open te blijven, als service voor onze klanten en voor medeondernemers, die hier hun pakketten af kunnen leveren”, vertelt Winkeler.  

ING-servicepunt
The Read Shop herbergt sinds een aantal maanden het servicepunt van de ING-bank. Met het leeuwenlogo op de muur en de oranje balie is het servicepunt makkelijk herkenbaar. “Klanten kunnen hier terecht voor de dagelijkse bankzaken”, vertelt Winkeler. Het servicepunt is open tijdens de openingstijden van The Read Shop, ook op zaterdag.
Medewerkers van The Read Shop volgden een opleiding bij de ING. “We kunnen klanten helpen met hun gewone bankzaken. Er is altijd iemand van ons aanwezig die daarmee kan helpen. Hypotheken of leningen doen wij niet, daarvoor moeten ze contact opnemen met een ING-kantoor.”

PostNL
Een container vol pakketten staat achter de balie. Dagelijks komen er zes tot tien containers binnen. “Dat is sinds de lockdown veel meer geworden. Ondernemers verkopen onder andere kleding en schoenen via de website en komen de bestellingen hier brengen.”

Bezorgen bestellingen
Met roodwit lint zijn de gewone verkoopafdelingen afgezet. Boeken, tijdschriften, kaarten, kantoorartikelen, loten: de klant kan ze niet in de winkel aanschaffen, maar wél bestellen. Dat kan telefonisch op de nummers 0548 366687 en 06 2825 8543 (ook WhatsApp) en via de mail: rijssen@readshop.nl.

“Als de artikelen op voorraad zijn, kunnen we ze dezelfde dag nog bezorgen. Het bestellen gaat de hele dag door. We bezorgen vanaf een aankoop van vijf euro.” Ze bezorgt ook tijdschriften. “Dan gaat het om pakketjes van bijvoorbeeld een Margriet en een Libelle.”

Elke werkdag vanaf vijf uur ’s middags rijdt Barbara haar ronde in Rijssen. “Dat doe ik graag. Het is de enige manier waarop ik nog een beetje omzet kan maken. En ik leer Rijssen zo ook goed kennen.”

Uw reactie