Zakelijk

RIJSSEN - In samenwerking met ZorgAccent zet Yora Rienstra de voorstelling UP! In het Parkgebouw op de planken. Dat gebeurt op vrijdag 7 februari. De voorstelling begint om 20.00 uur. Vooraf is een gratis inleiding.

UP! , opvolger van PAAZ! in Parkgebouw

Foto: Anne van Zantwijk
Foto: Anne van Zantwijk

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering. In UP krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet? UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

Gratis inleiding
Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller... Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In de inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je nooit eerder durfde te stellen!De inleiding begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. De voorstelling begint vervolgens om 20.00 uur. Wilt u de inleiding bezoeken, geeft u zich dan op via telefoonnummer 0548-544140 of mail naar info@parkgebouw.nl (naam, telefoonnummer, emailadres en aantal personen). Uw ticket voor de voorstelling is tevens uw entreebewijs voor de inleiding.