Zakelijk

Freek van Brussel: “Sindsdien is de woningmarkt niet meer af te knipogen”

Van Brussel Makelaardij: persoonlijk, betrokken en kleinschalig

Freek van Brussel en Jeannette Speijer

RIJSSEN – Van Brussel Makelaardij is een gevestigde naam in Rijssen. Eigenaar Freek van Brussel begon in 2007 met zijn vestiging aan de Hüttenwal. “Kort gezegd houden wij ons bezig met het opstellen van een helder en objectief taxatierapport”, legt Van Brussel uit. Het bedrijf is niet voor niets aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut. “Dat geeft garantie op een heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxatie.”

“We zijn altijd kleinschalig gebleven en ik denk echt dat daar onze kracht ligt. We merken echt dat klanten daar behoefte aan hebben. Wij zijn kleinschalig, erg persoonlijk naar de klant en zitten er bovenop. Daardoor kunnen we ook veel sneller schakelen. Dat is, in mijn beleving, wel de reden dat we er goed op staan in de regio”, steekt Van Brussel van wal.

Samenwerking met De Makelaar van Twente
Van Brussel Makelaardij kreeg het de afgelopen jaren zo druk dat hij besloot om een samenwerking aan te gaan met De Makelaar van Twente van Jeannette Speijer en haar team. “Zij richten zich daardoor op het aan- en verkopen van de woningen en daardoor kan ik me richten op het taxeren van de woningen.

Dat Van Brussel het bezichtigen van woningen en het onderhandelen achter zich moest laten, deed de ondernemer veel pijn. “Dat heb ik toen echt met een bloedend hart gedaan. Ik vond het bezichtigen van huizen en de onderhandelingen heel erg mooi, maar ik moest deze keuze gewoon maken. Ik kon niet langer meer dagen van 9:00 ‘s ochtends tot 21:00 uur ‘s avonds werken. Ik ben dan ook heel blij dat we de samenwerking zijn aangegaan met Jeannette, want dat loopt gewoon heel goed!” 

Verleden
Circa twintig jaar geleden begon Van Brussel met mijn vestiging in Enter en in 2007 werd daar de vestiging aan de Hüttenwal in Rijssen aan toegevoegd. “Het was geen gemakkelijk begin. Toen ik het kantoor in Rijssen opende, begon net de financiële crisis met de banken. Het begon op zich nog wel goed, maar in 2011 kwam de echte klap.” 

“In 2011 werd de leencapaciteit ineens veranderd. Waar je eerder tot zeven keer je inkomen kon lenen, ging dat in 2011 naar 10,5 keer. Dat was een flinke klap”, vervolgt Van Brussel, die wel tot 2014 hinder had van de crisis. “We hadden toen wel honderd woningen in de verkoop, dat kun je je nu niet meer voorstellen. Gelukkig begon het in 2015 weer te draaien en sindsdien zijn de woningen niet meer af te knipogen.”

Meer informatie
Meer informatie:www.demakelaarvantwente.nl, Huttenwal 46 te Rijssen, telefoon 0548-518605 of
Freek van Brussel
mobiel: 06-48182833, e-mail: info@vanbrusselmakelaardij.nl, internet: http://www.vanbrusselmakelaardij.nl