Zakelijk

Door Jenny ter Maat

Wilbert en Marlinde ten Hove nemen jubilerend Hotra over en starten Motor & bromfiets service

RIJSSEN - Een uitgelezen collectie scooters en brommers staat opgesteld in de ruime showroom van Hotra Aanhangwagens en Motor & bromfiets service aan de Nijverheidsstraat 2 in Rijssen. “Een scooter wil je zien”, benadrukt Wilbert ten Hove.

Wilbert en Marlinde ten Hove startten met de Motor & bromfiets service op 1 januari van dit jaar, tegelijkertijd met de overname van Motor Service Twente. Familie ten Hove heeft daarnaast nog iets te vieren: het vijftigjarig bestaan en de overname van het bedrijf dit jaar.

“De start van de verkoop van scooters en brommers door de overname van Motor Service Twente is een unieke kans voor ons”, zegt Wilbert. “Het was al wel bekend dat we, naast de verkoop van aanhangwagens, al veel sleutelden aan brommers en motoren en klassieke auto’s. Dat is nu uitgebreid met de verkoop.”

Brommers en scooters
Bij Hotra worden alleen A-merken brommers en scooters verkocht. “We willen de kwaliteit en betrouwbaarheid waarborgen. Veel mensen kijken alleen naar de prijs van een scooter of brommer en kopen dan een B- of C-merk; in eerste instantie goedkoper maar op de langere termijn een stuk duurder in onderhoud en afschrijving ten opzichte van een A-merk”, aldus Wilbert. “Kwaliteit en service gaat voor, daar streefde mijn ouders ook altijd naar. Doordat we bij een scooter groothandel inkopen kunnen we A-merken leveren tegen concurrerende prijzen.”
Hotra verkoopt ook elektrische en goede gebruikte scooters en brommers en zorgt voor onderhoud en reparaties, ook voor motoren. Op de verdieping worden scooter-, brommer- en motorkleding, helmen en accessoires verkocht. Zelfs miniatuurmotoren ontbreken niet…


Dat Wilbert het bedrijf uitbreidt met een brommer- en scooterafdeling is niet zo vreemd. Van kind af aan is hij fan van motoren. Op z’n twaalfde reed hij op brommers en tegenwoordig rijdt hij, recreatief, enduro. “Motoren is mijn passie”, vertelt hij. “Ook onze werknemer Henk-Jan heeft dezelfde passie en dat maakt het ook zo leuk om te doen.”

Aanhangwagens
Uiteraard blijft Hotra ook hét adres voor aanhangwagens van elk formaat, met reguliere en bijzondere afmetingen.  Wilbert richt zich met name ook op de speciaal bouw van aanhangwagens. “Door deze combinatie is de verkoop van aanhangwagens sterk gegroeid.”

Overname zaak, jubileum en actie

Wilbert en Marlinde hebben nog iets te vieren. Dit jaar namen ze de zaak van Wilberts ouders over. Wilbert weet alles van brommers, scooters en aanhangwagens; Marlinde ontvangt de klanten en verzorgt de administratie en facturatie.

Bovendien bestaat Hotra deze maand vijftig jaar, vertelt Wilbert, die zelf opgroeide met de zaak. “Dat jubileum willen we natuurlijk vieren, samen met onze klanten. Een groot feest zit er niet in, in verband met corona, maar we houden deze maanden wel een leuke actie.” In de actiemaanden juni en juli krijgt de klant die een nieuwe of gebruikte scooter, brommer koopt of onderhoudsbeurt laat doen, een tien strippenkaart, ter waarde van 300,- euro, cadeau. Deze strippenkaart is een jaar geldig en kan tien keer gebruikt worden voor de huur van een aanhangwagen.


Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in de showroom aan de Nijverheidsstraat 2. De koffie staat altijd klaar en kan bij mooi weer zelfs buiten genoten worden!