Afbeelding

Natuurtalenten nieuwe naam jeugdteam IVN Rijssen-Enter

Natuur en milieu

RIJSSEN - De start van de nieuwe maand. Dat betekende dat er zaterdag 3 november weer een nieuwe bijeenkomst van de jeugdgroep bij IVN Rijssen-Enter was. Een bijeenkomst die in het teken stond van twee dingen. De bekendmaking van de naam voor de groep en weer een leuke activiteit.

Zoals gewoonlijk stonden de deuren van de Hobbyboerderieje vanaf iets voor negen open om de enthousiaste jeugd te verwelkomen. Blije en verwachtingsvolle koppies kwamen binnen. Toen iedereen er was, was er na het welkom de uitslag van de wedstrijd. Wie o wie had de leukste, mooiste, meest toepasselijke naam bedacht? Het waren de broertjes Joah en Ezri! Vanaf nu draagt deze groep de naam ‘De Natuurtalenten’! De jongens kregen een toepasselijke prijs en vervolgens werd er een mooie groepsfoto gemaakt met de trotse winnaars in het midden.

Daarna was het tijd voor actie. De groep werd opgedeeld in kleine groepjes. Vervolgens ging het richting Nijverdal. En nee, de bestemming was niet de grote gele M. Er moest namelijk een code gekraakt worden, ‘Code storm’ (een erg leuke activiteit van Staatsbosbeheer)!

Gelukkig was de echte storm inmiddels overgewaaid en konden de kinderen het bos in. Met behulp van kaartlezen (wat prima ging!) waren er verschillende opdrachten te ontdekken en te doen. Sommige opdrachten waren best lastig waardoor de begeleiding ook hun steentje kon bijdragen om de opdrachten tot een goed einde te volbrengen. Uiteindelijk werd de code gekraakt en kregen de kinderen een leuke, mooie beloning. Moe maar voldaan gingen de Natuurtalenten weer richting huis.

De volgende bijeenkomst van de Natuurtalenten is zaterdag 2 december. Laarzen, oude kleren en spierballen zijn dan zeer gewenst! Er is dan werk aan de winkel! Nou ja ‘winkel’, werk in het ... Wil je daar ook bij zijn, geef je dan op via het emailadres: ivn.rijssenenter@gmail.com (o.v.v. je naam, je geboortedatum, een 06-nummer van 1 van je ouders/verzorgers en toestemming voor publicatie van foto’s). Zien we je dan (weer)?