Het kan weer: Oranjedagen beginnen met bedrijvenuurtje en Oolderwets Gezellig
Het kan weer: Oranjedagen beginnen met bedrijvenuurtje en Oolderwets Gezellig deweekvanrijssen.nl

Het kan weer: Oranjedagen beginnen met bedrijvenuurtje en Oolderwets Gezellig

Algemeen

RIJSSEN – Oranjedagen in Rijssen: maar liefst twee mooie feesten, Oolderwets Gezellig en Koningsnacht, voorafgaand aan het tentfeest op de avond van Koningsdag. Oranjevereniging Rijssen zorgt, samen met Lucky The Feel Provider, voor een feestelijk eind van de maand april.

De Oranjedagen kunnen weer. Oranjevereniging Rijssen heeft alles op alles gezet om binnen haar financiële mogelijkheden er een mooi feest van te maken voor iedere Rijssenaar. De start is op vrijdag 22 april, met het bedrijvenuurtje en aansluitend Oolderwets Gezellig.
De feesttent is die vrijdag open vanaf 16.00 uur. Het buffet gaat open om 17.30 uur. DJ Lars verzorgt de muziek. Vanaf 19.30 uur gaat het bedrijvenuurtje over in Oolderwets Gezellig.
Deelname kost 25,00 euro per persoon, inclusief twee consumptiemunten en onbeperkt gebruik van het buffet. Aanmelden voor het bedrijvenuurtje kan via www.oranjeverenigingrijssen.nl/bedrijvenuurtje
Op Oolderwets Gezellig treden DJ’s Lars en Matto, MC Venom en Broadway op. Het feest op de evenementenweide is vanaf 18.30 uur gratis toegankelijk.

Koningsnacht met DJ Lars, MC Venom en Frank van Etten
Dit jaar is er ook een Koningsnacht, en wel op dinsdag 26 april. DJ Lars, MC Venom en volkszanger Frank van Etten zorgen samen voor een geweldig feest. De entree is gratis, alleen toegang vanaf 18 jaar.

Aubade, activiteiten, muziek, vuurwerk
Koningsdag, woensdag 27 april, begint traditiegetrouw met de aubade om 11.00 uur en het hijsen van de vlag. Vooraf geeft Wilhelmina nog een miniconcert. Dat gebeurt bij de Muziekkoepel op het park.
Daarna barst het feest los, met allerlei activiteiten en muziek op het Park, met Koningsdagtochten met de auto door de RMC, op de motor door Motor Tourclub ’n Tuf en op de fiets door de Oranjevereniging Rijssen. De scouts zorgen weer voor spektakel rond de vijver van het park, bij de Hobbyboerderieje houdt HobbyKunstRijssen allerlei demonstraties en er is een oldtimershow. Oranjevereniging Rijssen houdt op de evenementenweide een spelletjescircuit voor de basisschooljeugd. De oudere jeugd wordt sportief uitgedaagd met een stormbaan van maar liefst 58 (!) meter, en een mechanische rodeostier.
Het terras voor de feesttent is die dag vanaf 12.00 uur open, met buiten springkussens voor de kleintjes en in de feesttent gezellige muziek, met vanaf 16.00 uur demonstraties van Dansstudio Dynamiek!
In de kasteeltuin van de Oosterhof wordt de Oosterhoffair gehouden, compleet volgeboekt met een diversiteit aan kramen en een gezellig terras. Ook de musea zijn open. ‘s Morgens tijdens het vogelschieten is de Pelmolen eveneens open.

Knallend Koningsdagfeest met Altijd Larstig & Robgasd’rop
’s Avonds barst het echte Koningsdag feest los. Om 19.00 uur gaat de tent open en staan DJ Lars, MC Venom, Altijd Larstig & Rob Gasd’rop op het podium met spetterende optredens. Het tentdak gaat er op Koningsavond compleet af! Vanaf 18 jaar; entree gratis!
Om 22.45 knalt het vuurwerk de lucht in.

Geen tentdienst, wel zangavond in Ark
De zondagse kerkdienst in de tent gaat dit jaar niet door. De bedoeling dat deze samenkomst, waarvoor altijd veel belangstelling was, volgend jaar weer opgepakt wordt door geloofsgemeenschappen uit Rijssen.

Zingen in de avond, met liederen die aansluiten bij Koningsdag en Bevrijdingsdag, is een nieuwe activiteit van de Hervormde Gemeente Rijssen in samenwerking met de Oranjevereniging Rijssen.
In de jaren voor corona was er op Koningsdag een inloopzangavond in de Schildkerk. Met een zangavond in kerkelijk centrum De Ark in de Veeneslagen is dit jaar gekozen voor een andere vorm van het vieren met zang.
De zangavond in De Ark, aan het Arkeheem, wordt gehouden op vrijdag 29 april en begint om 19.30 uur. Aan de zangavond werken mee de organisten Jan Averesch en Patrick Beunk, pianist Gert-Jan Averesch en op de dwarsfluit Joke van ‘t Hof en Rita Baan.