Tourclub Rijssen zet jubilarissen, kilometervreters en vrijwilliger in het zonnetje
Tourclub Rijssen zet jubilarissen, kilometervreters en vrijwilliger in het zonnetje deweekvanrijssen.nl

Tourclub Rijssen zet jubilarissen, kilometervreters en vrijwilliger in het zonnetje

Algemeen

RIJSSEN – Tourclub Rijssen zette tijdens de jaarlijkse clubbijeenkomst de Kilometervreters 2021, de vrijwilliger van het jaar en een aantal jubilarissen in het zonnetje.

Door Jenny ter Maat

\n

Er waren twee prijzen te vergeven: de Jan Slofstra Bokaal voor een clublid dat zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de club, en de Kilometervreter voor zowel de man als de vrouw die dat jaar de meeste fietskilometers afgelegd hebben.

TCR-voorzitter Wim Nooteboom reikte de vurig begeerde Jan Slofstra Bokaal 2021 uit aan René Altena. In de bijbehorende toespraak werd duidelijk dat dit niet zomaar een bokaal is. Voor de Jan Slofstra Bokaal moet het betreffende clublid zich jarenlang voor de club de schouders eronder gezet en het vuur uit de sloffen gelopen hebben. “Het zijn werkers op de achtergrond, die voor de club van groot belang zijn”, benadrukte Nooteboom. Zo is de winnaar van 2021 zowel voorzitter van de Theo de Rooij commissie als van de Jeugdcommissie. Altena’s naam wordt bijgeschreven op de kopergravure die in het Tourhoes hangt en voor hemzelf was er het speciale Jan Slofstra Bokaal-shirt.

Dan waren er de Kilometervreters van 2021. Joke Knobben was, evenals vele voorgaande jaren, de eerste onder de vrouwen met 10.735 kilometer.
Bij de mannen trapte Bertie Braamhaar in 2021 maar liefst 30.029 kilometer weg. Daarmee werd hij niet alleen Kilometervreter van het Jaar, maar sloeg hij ook het record van clubgenoot Wout Klink, 28.513 kilometer, aan gruzelementen. Daarbij moet wel vermeld worden dat Klink de kilometers fietste naast een volledige baan. Braamhaar is de eerste 70-plusser die deze felbegeerde prijs in ontvangst mag nemen.

Drie leden waren een kwart eeuw lid van de club. Bloemen en een pen waren er voor Gerrit Troost en de broers Henk Dekkers en Bertus Dekkers.

Tourclub Rijssen bestond in 2020 veertig jaar. Dat jaar zou een mooi jubileumjaar worden, met aansprekende feestelijkheden. Corona gooide ook hier roet in het eten.
Afgelopen week werden echter de mannen van het eerste uur, waaronder de oprichters van de club, gehuldigd. Voor Jan Bakker, Egbert Beunk, Jans Drijer, Jan Slofstra, Nico Spekenbrink, Louis Strik, Gerrit Voortman en Bennie Weitering was er een wielershirt in Tourclubkleuren met daarop het getal 40.
Nooteboom overhandigde het achttal ook een dinerbon en een boeket. Uiteraard werden herinneringen opgehaald, onder andere aan het pionieren vroeger en aan de lange, meerdaagse toertochten die toentertijd gemaakt werden.

Na ruim veertig jaar is Tourclub Rijssen in de kracht van haar leven. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen en jongeren maken deel uit van de club. Trainingsritten zijn er op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond, vertrokken wordt om 18.45 uur vanaf het Tourhoes, in de manage aan de Brekeldlaan 18.
Op de maandagmiddag en woensdagmiddag zijn er eveneens trainingstochten. Het vertrek is dan vanaf 13.45 uur.

Op zaterdagmorgen worden door meerdere groepen toertochten verreden. TCR kent vijf groepen die verschillen in het tempo waarmee gefietst wordt.

Meer informatie, onder andere over de jeugdmountainbike groep en de fietsgroep FOS (Fietsen Onder Schooltijd) is te vinden op www.tourclubrijssen.nl.

Tourclub Rijssen zet jubilarissen, kilometervreters en vrijwilliger in het zonnetje
Tourclub Rijssen zet jubilarissen, kilometervreters en vrijwilliger in het zonnetje