Anja Goosen houdt zaterdag open huis in haar praktijk Coach in Voeding
Anja Goosen houdt zaterdag open huis in haar praktijk Coach in Voeding deweekvanrijssen.nl

Anja Goosen houdt zaterdag open huis in haar praktijk Coach in Voeding

Algemeen

RIJSSEN - Anja Goosen houdt open huis in haar praktijk Coach in Voeding aan de Groenling 70, op zaterdag 11 juni van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen, producten te proeven en vragen te stellen.

Bijna dertig jaar gaf Anja gymles bij de Rijssense gymvereniging DOS. Van lessen aan kleuters tot gymnastiek voor senioren, vaak meerdere uren per week. Eind juni geeft ze haar laatste les bij DOS en stapt ze van het les geven in bewegen over naar het coachen bij afvallen.

Voeding en afvallen hebben altijd al Anja’s belangstelling gehad. Ze is ervaringsdeskundige, vertelt ze. “Vanaf de lagere school lette ik al op mijn gewicht. Klasgenoten vonden mij dik en daar werd ik mee gepest. Op de huishoudschool ging dat gewoon door. Ik vond mezelf ook altijd te dik. Maar ik woog in die tijd 70 kilo, eigenlijk was ik toen gewoon slank. Als ik foto’s van mezelf zie als kind en puber, zie ik een slanke meid. Later kwamen er wel kilo’s bij.”

Het zwaarst was ze rond haar veertigste. “Ik meet 1.68 en woog toen 97 kilo. Dat was teveel. Ik ben toen veel afgevallen.” Afvallen, gaandeweg weer aankomen: de strijd tegen de kilo’s bleef. “Ik me mijn hele leven bezig gehouden met de lijn.” Ze probeerde verschillende diëten, van Sonja Bakker tot koolhydraatarm, maar niets had blijvend succes. “Totdat ik in aanraking kwam met het programma waar ik nu zelf coach van ben. Ik ben inmiddels ruim tien kilo kwijt, in korte tijd.”

Het programma beviel haar zo goed, dat ze besloot, mede gestimuleerd door één van haar dochters, zelf de cursussen voor voedingscoach te volgen. “Dat was best pittig”, vertelt ze. Ze slaagde voor haar opleiding. In de woning aan de Groenling werd een praktijkruimte gerealiseerd, met wachtruimte, te bereiken via een aparte ingang.
In de praktijk staan verschillende repen, shakes, soepjes, bouillon, risotto, boosters en meer én een weegschaal.
Inmiddels is ze al aan de slag gegaan. Haar cliënten zijn mensen van elke leeftijd, die graag een maatje minder willen, zich te dik voelen of om gezondheidsredenen af willen vallen, bijvoorbeeld bij diabetes.

Als coach zorgt Anja voor persoonlijke begeleiding van haar cliënt. “Tijdens de intake overleggen we samen welk plan het meest geschikt is. Dat plan kan tussentijds ook aangepast worden.” Ze vraagt onder andere waarom mensen af willen vallen (“Dat is belangrijk om te weten”) en op welk gewicht mensen willen komen, ook met gebruik van eigen voeding. “Het is een programma op maat, waarbij de cliënt centraal staat. Door een degelijke opbouw in het voedingsschema en aanpassing van de levensstijl, zorgt dit programma voor een blijvend resultaat”, zegt ze.
Ze begeleidt haar cliënten ook, na het bereiken van het resultaat, bij het weer opbouwen van een normaal eetpatroon.

“Als ervaringsdeskundige ken ik alle valkuilen. Ik weet hoe mensen zich voelen als ze in een dipje zitten. Ik begrijp emotie-eters ook.” Het geeft haar veel voldoening als het resultaat bereikt wordt. “Het belangrijkste is dat mensen weer goed in hun vel zitten.”

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Anja Coachinvoeding, op Instagram en op www.coachinvoeding.nl

Via de mail kan vrijblijvend informatie gevraagd worden: info@coachinvoeding.nl