Afbeelding

Theo de Rooij Classic doneert 2500 euro aan de Voedsel- en Kledingbank

Algemeen

RIJSSEN - Op 16 november overhandigde oud-profrenner Theo de Rooij namens de naar hem genoemde toerfietsklassieker “Theo de Rooij Classic” een bedrag van 2500 euro aan Dik Bakker, voorzitter van de Voedselbank in RIjssen-Holten. De in juni 2022 gehouden “Classic” trok meer dan 800 toerfietsers en bedrijventeams, die over verschillende afstanden (tot maximaal 150 km) door Salland en Twente reden. 

De Voedselbank huurt de voormalige supermarkt aan de Roelf Bosmastraat en kan het geld goed gebruiken voor het ondersteunen van inwoners met een krappe beurs en bij het instandhouden van het pand. De opgelopen energieprijzen hakken er flink in. De Voedselbank in Rijssen is een zogenaamde “groene voedselbank”, hiermee wordt bedoeld dat alle aangeboden voedsel aan strenge eisen moet voldoen om te worden uitgegeven. Dit betekent dat er een grote koel en vriesruimte beschikbaar is. Daarnaast is het gebouw voorzien van een Kledingbank, wekelijks kunnen inwoners met een bijstandsverklaring hier gratis kleding ophalen. Een deel van de ontvangen donatie wordt gebruikt om de Kledingbank te voorzien van energiezuinige led-verlichting. 

Theo de Rooij ondersteunt de Classic sinds de start in 2020, met als enige voorwaarde dat de opbrengst ten goede komt aan de lokale gemeenschap, zo werd ondermeer de eerste jaren het hospice met een flink bedrag ondersteunt. Vrijwilligers van de voedselbank zijn betrokken bij de verzorging van de deelnemers. Op zaterdag 3 juni vindt opnieuw de Theo de Rooij Classic plaats, elk jaar wordt het evenement verder uitgebouwd om de toerfietser een mooie dag te bezorgen. Het evenement wordt georganiseerd door een commissie van Tourclub Rijssen. Zie ook: www.theoderooijclassic.nl