Afbeelding

Regioshow Regge en Vechtstreek georganiseerd door E.R.K.V. Rijssen met ruim 1100 vogels

Algemeen

RIJSSEN - Van donderdag 1 december tot en met zaterdag 3 december houdt de Rijssense vogelvereniging E.R.K.V. haar jaarlijkse onderlinge tentoonstelling, maar tevens ook de Regioshow Regge en Vechtstreek in het clubgebouw van postduivenvereniging ‘Het Luchtvermaak’ aan de Marijkelaan 7 te Rijssen. Tijdens deze dagen zal een geweldig aantal van ruim 1100 vogels tentoongesteld worden door de leden van E.R.K.V. en de regio. Een wedstrijd van formaat met kwalitatief topvogels uit de gehele omliggende regio. 

Het belooft weer een drukte van belang te worden in het inkorflokaal van Het Luchtvermaak. Van april tot en met september is het vliegseizoen van de duivenvereniging en dan worden hier op deze dagen de postduiven ingekorfd voor de zaterdagvluchten, maar nu staat het clublokaal van de vereniging in het teken van andere vogels: namelijk siervogels. Jaarlijks houdt de Eerste Rijssense Kanarie Vereniging, die vorig jaar haar 80-jarig jubileum vierde, hier een tentoonstelling voor tientallen soorten siervogels. Door corona konden er de afgelopen twee jaren helaas geen wedstrijden worden gehouden, echter zijn de vogels er ditmaal daardoor geheel klaar voor om zich op hun best te tonen. De tentoonstelling is geheel uniek voor E.R.K.V.-leden daar de ingezonden vogels zowel aan de onderlinge clubkampioenschappen meedoen als aan de regionale kampioenschappen. 

Niet alleen de bekende zang-, kleur- en postuurkanaries zullen te bewonderen zijn, maar ook felgekleurde tropische vogels, kromsnavels, hybriden en prachtige Europese cultuurvogels. Voor deze speciale gelegenheid laat de organisatie een aantal keurmeesters, niet alleen uit de regio, maar ook uit het zuiden des lands invliegen om het groot aantal vogels te keuren. Op donderdag 1 december wordt de tentoonstelling om 20.00 uur feestelijk geopend. Daarna zullen de siervogels op vrijdag van 10.00 uur tot 21.30 uur worden getoond en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

Naast de tentoonstelling vindt er ook verkoop van verschillende soorten vogels plaats en is het mogelijk om lootjes te kopen voor de verloting met vele mooie prijzen. Het bezoeken van de tentoonstelling is gratis. Bij entree van de tentoonstelling kan een mooie catalogus worden verkregen met een overzicht van alle vogels en prijswinnaars, hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Afbeelding
Afbeelding