Sanne Peppels is coördinator Buurtbemiddeling.
Sanne Peppels is coördinator Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling ‘Goede buren, betere buurten!’

Algemeen

RIJSSEN / HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten, politie Rijssen-Holten, woningcorporaties De Goede Woning en Viverion en Stichting ViaVie Welzijn zijn gestart met het project Buurtbemiddeling. Het project wordt opgezet en begeleid door ViaVie Welzijn. 

Wat is Buurtbemiddeling?

Als je een probleem hebt met je buren is dat heel vervelend. Een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die jouw woonplezier bederft. Buurtbemiddeling ondersteunt jou om de burenruzie op te lossen. Onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers ondersteunen en begeleiden jou en jouw buren om weer met elkaar in gesprek te komen. En om samen zélf een oplossing te bedenken en goede afspraken te maken. 

Waarom Buurtbemiddeling? 

Wij vinden het belangrijk dat jij en jouw buren prettig wonen. In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden is het fijner en veiliger wonen. Helaas komen burenruzies in de beste buurten voor. Ga daarom snel in gesprek, want kleine irritaties kunnen groter worden als je er niet over praat. De ervaring leert dat snel actie ondernemen, door een vriendelijk gesprek met de buren, erger kan voorkomen. Buurtbemiddeling kan je helpen om het gesprek op gang te krijgen. Ook helpen zij met het maken van duidelijke en realistische afspraken met elkaar. Dit om ervoor te zorgen dat jij met de buren in gesprek blijft, ook als het niet meteen lukt om een oplossing te vinden.

Buurtbemiddelaar worden? Wij zoeken vredestichters!

Wil je bijdragen aan de leefbaarheid in Rijssen-Holten? Vind je het belangrijk dat buren prettig naast elkaar kunnen wonen en heb je een neutrale en onpartijdige houding? Dan zoeken wij jou! Om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan, bieden we je een tweedaagse training aan om goed voorbereid het gesprek aan te gaan. De uitgebreide vrijwilligersvacature is te bekijken op www.viaviewelzijn.nl/werkenbij 

Informatie en contact

Wil je Buurtbemiddeling inschakelen? Wil je buurtbemiddelaar worden? Of heb je andere vragen? Veel informatie is te vinden op www.viaviewelzijn.nl/buurtbemiddeling. 

Neem ook gerust contact op met Sanne Peppels, coördinator Buurtbemiddeling. Zij is bereikbaar via peppels@viaviewelzijn.nl of op 06 - 45 22 73 77.