Afbeelding

Beleefweek 1-8 oktober in en rond Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Natuur en milieu

RIJSSEN - Ontdek het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal in de prachtige kleurige herfst tijdens de Beleefweek. Geniet van het bos en de heide, de prachtige vergezichten, landschappen en de dynamische rivier De Regge. Er is voor iedereen wat te doen met meerdan 40 activiteiten. Kom jij ook dit mooie gebied verder ontdekken in de eerste week van oktober?

Van alles te doen voor jong en oud

“De Beleefweek is een ontdekkingstocht door een groot gebied. Van Ommen tot Diepenheim en van Raalte tot Almelo. Er worden meer dan 40 activiteiten georganiseerd, waarvan 20 speciaal en alleen te boeken in deze Beleefweek. Uniek dus!” aldus Lilian Dieben, coo¨rdinator educatie & communicatie in het gebied.               

Wat is er allemaal te doen?

Ga varen op de Regge met zonsopkomst, ontdek de ontstaansgeschiedenis van voormalig sanatorium Kro¨nnenzommer, fiets een ontdekkingstocht met lekkers uit de streek of ga op zoek naar de schaapskudde. Dit is maar een kleine greep uit alle activiteiten die worden georganiseerd. Voor kinderen zijn er ook allerlei leuke doe activiteiten zoals bushcraft survivallen of een kijkje nemen op de boerderij. Ook als volwassene kun je je handen uit de mouwen steken en de boswachter helpen. Aan e´e´n dag niet genoeg? Ook dat is geen probleem: het is mogelijk een verblijfsarrangement te boeken bij e´e´n van de charmante B&B’s in dit gebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op www.sallandseheuvelrug.nl/beleefweek.

Bijzonder gebied

Het gebied in en om Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is uniek. Hier vind je e´e´n van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De stuwwal doet door haar hoogteverschillen haast on-Nederlands aan. Ervaar het zelf en ga op onderzoek uit in dit landschap vol karakter.

Afbeelding