v.l.n.r: trainer David Hutten, Sophie Willems, Esmee Bulten, Kris Nijzink en Pim Knapen.
v.l.n.r: trainer David Hutten, Sophie Willems, Esmee Bulten, Kris Nijzink en Pim Knapen.

Gouden medaille voor Sophie Willems en Kris Nijzink van A.V. Rijssen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Afgelopen zaterdag 21 januari hebben vijf jeugdatleten van Atletiekvereniging Rijssen meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor D-junioren (12 tot 14 jaar). Dit kampioenschap werd gehouden in de Omnisport atletiekhal in Apeldoorn.

Op de 1000 meter stonden aan de start Sophie Willems, Esmee Bulten, Kris Nijzink en Pim Knapen. Deze vier atleten (allen 12 jaar) trainen in de loopselectie van A.V.Rijssen onder trainers: David Hutten en Gerinda Buisman. Ze trainen op persoonlijke schema’s. Maandag en woensdag op de atletiekbaan van A.V. Rijssen, donderdag op de weg of in het bos en zaterdag een wedstrijd of training. In de training wordt veel aandacht besteed aan loopscholing, looptechniek, core-stability, krachttraining, uithoudingsvermogen en tempo training.

Uniek!

Dat vijf atleten mee mogen doen aan een Nederlands kampioenschap is in de 37-jarige geschiedenis van A.V. Rijssen nog niet voorgekomen. Maar dat er twee atleten een gouden medaille op een NK behalen is helemaal uniek. In het verleden waren er wel een zilveren en bronzen medaille voor Rachel Sanderman-Rozenkamp, een zilveren medaille voor Michal Smalbrugge en een bronzen medaille voor Jannes Bakker.

Resultaten

Kris Nijzink: Eerste plaats [gouden medaille] in 3.04.56 minuut en tevens clubrecord. Sophie Willems: Eerste plaats [gouden medaille] in 3.10.67 minuut en tevens clubrecord. Esmee Bulten: vierde plaats in 3.12.27 minuut. Pim Knapen: negende plaats in 3.13.94 minuut.

Sten Goorman

Sten Goorman, ook 12 jaar, deed mee bij het verspringen, hoogspringen en 60 meter sprint. Sten doet zijn looptraining onder begeleiding van David Hutten. De technische onderdelen traint hij onder trainer Wilbert Dennenkamp. Ook Sten traint 4 keer per week. Maandag, woensdag en donderdag op de atletiekbaan in Rijssen en als er zaterdags geen wedstrijd is traint ook hij op de weg of in de bossen van Rijssen. Verspringen 4.12 meter, hoogspringen 1.40 meter, 60 meter sprint 9.20 sec. Helaas voor Sten geen medailles maar wel hele mooie ereplaatsen.

v.l.n.r: Sophie Willems, Esmee Bulten, Kris Nijzink en Pim Knapen.
V.l.n.r.: Pim Knapen, Kris Nijzink, Esmee Bulten en Sophie Willems.
Sten Goorman