Afbeelding

Geslaagde eerste test voor het Racing Team Rijssen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Maik Duin heeft voor het Racing Team Rijssen zijn eerste testkilometer gemaakt op het circuit van Almeria, ten zuiden van de Spaanse stad Valencia. Het was voor het team een spannend moment om voor het eerst de Suzuki GSXR 600 in actie te zien. De machine was compleet nieuw voor rijder en monteurs. Een week voor het vertrek naar Spanje werd de machine opgehaald bij Suzuki tuner Hoegee. Daar werd de motor opgebouwd en geprepareerd.

De eerste testdag op het circuit van Almeria verliep probleemloos. Coureur Maik Duin kon makkelijk wennen aan de nieuwe machine. De overstap van een Moto 3 machine naar een veel zwaardere 600cc machine verliep prima. De eerste dag werd vooral gebruikt om zoveel mogelijk kilometers te maken en niet te kijken naar de rondetijden.

Onder uitstekende weersomstandigheden werd begonnen aan de tweede trainingsdag waarbij verder werd gelet op de afstelling van de motor en het aanremmen voor de bochten. Na elke sessie zag je Maik met een grote glimlach op zijn gezicht de pits induiken. Zijn commentaar: “De motor loopt geweldig en stuurt boven verwachting. Een mooie opsteker voor het team.”

De derde en laatste testdag begon met lage temperaturen en er was meer wind. Maar ondanks de weersomstandigheden kon er prima worden gereden. Net als de tweede dag kon Maik weer snellere ronden rijden dan de dag ervoor. Al met al heeft Maik veel kunnen testen.

Het team heeft veel informatie gekregen over de motor en een aantal settings en banden kunnen testen. Op basis van bovenstaande en de rondetijden kijkt het Racing Team Rijssen met coureur Maik Duin vol vertrouwen uit naar de volgende test. Deze is waarschijnlijk in maart, wederom in Spanje. De eerste wedstrijd waar Maik van start gaat, het IDC, vindt plaats begin april op het circuit van Assen. Het team dankt de sponsoren voor het mogelijk maken van deze trainingssessie en vooral Hoegee Suzuki voor het prepareren van de motor.

Afbeelding