De eerste padelbaan van TC de Mors werd vijf jaar geleden geopend.
De eerste padelbaan van TC de Mors werd vijf jaar geleden geopend. Niels de Pagter

Tennis en padelclub de Mors wil uitbreiden met drie banen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN – Tennis en Padelclub de Mors wil uitbreiden met twee padelbanen en een tennisbaan, aansluitend aan het bestaande tennispark in het Opbroek. Het bestuur diende daarvoor een bestemmingsplanwijziging in. De commissie Grondgebied gaf donderdag een positief advies.

Door Jenny ter Maat

“We zijn enthousiast, maar het is nog geen gelopen race”, zegt voorzitter André Zwoferink. Maandagavond 13 februari moeten de leden nog beslissen. “Als de leden akkoord gaan, kan het plan voortgezet worden.”

Het ledental van TC de Mors groeit. Rond de 400 leden maken regelmatig gebruik van de banen.
Met name padel blijkt een aantrekkelijke sport. Vijf jaar geleden werd op het Opbroek de eerste padelbaan geopend en in 2020 werd een tweede kooi gerealiseerd.
“Voor padel melden leden zich spontaan aan, zonder dat we echt bekendheid aan deze sport hebben gegeven. Het is momenteel druk op de banen, ze zitten altijd vol”, aldus Zwoferink.
“Twee baantjes erbij kunnen we goed gebruiken. We krijgen dan meer ruimte voor de jeugd en kunnen meer doen aan het lesgeven. Dat doen we nu niet, omdat we bang zijn dat de banen dan helemaal vol slibben.”
Naast de twee padelbanen komt er, als de leden akkoord geven, ook een tennisbaan bij.

De vraag aan de gemeente was ook om op den duur een deel van de banen te kunnen overkappen. Zwoferink geeft aan dat van een overkapping direct nog geen sprake is. “Dat zou op termijn een mogelijkheid zijn. Dan hebben we het in elk geval in het bestemmingsplan vast staan en hoeven we het niet opnieuw aan te vragen bij de gemeente.”

In de commissie Grondgebied reageerden de fracties positief. De uitbreiding ligt op een logische plek en sportclubs die uitbreiden, dat betekent meer mensen die sporten.
Wel kwamen er vragen van Gemeentebelang en VVD over eventuele geluidsoverlast als de uitbreiding van de woonwijk in het Opbroek gerealiseerd wordt. Bart-Jan van den Berg (VVD) verwees naar de Nederlandse Stichting Geluidshinder, die voor padel een afstand van 200 meter van een woonwijk adviseert.
Wethouder Erik Wessels gaf aan dat in de vervolgfase onderzoeken worden gedaan, waarbij ook het woon- en leefklimaat gegarandeerd worden. “We gaan de geldende normering betrekken bij de uitwerking van dit bestemmingsplan.”

Kortom, als de leden van de vereniging maandagavond ook groen licht hebben gegeven, kan het bestuur van TC de Mors verder met het plan.