Afbeelding

Halve finale ticket voor SVOD turnsters

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Nadat senior Eugenie Steg een halve finale ticket in de wacht had gesleept, was het juniore Sara Teuwsen, uitkomend in de 2e divisie die in Duiven een uitstekende wedstrijd turnde. Met de op één na hoogste score op sprong en een stabiele balkoefening, kwam ze net 0.1 punt te kort voor een plaats op het podium, maar is ook zij verzekerd van een plaats in de halve halve finale.

In het Brabantse Reusel was het de beurt aan de 1e divisie turnsters om een ticket te bemachtigen. Jeugdturnster Renna Allebate had haar programma wat verzwaard en wist met een uitstekende 10 plaats een plek in de halve finale veilig te stellen. Ook junior Chris Flim uit Rijssen turnde een moeilijke programma. Met name op vloer excelleerde ze, wat resulteerde in het 3e vloercijfer en het felbegeerde ticket. Deze halve finales zullen eind maart/begin april gehouden worden.

Ook in Hellendoorn werd er geturnd. Hier was team E, bestaande uit Kim Rijnierse, Puck Arentsen, Milou Brinker, Sabrina Gruben en Carmen Muller die er een spannende strijd van maakten. Op sprong wist Milou de hoogste jeugd score neer te zetten, terwijl Puck dit op brug deed. Maar op balk waren de zenuwen niet geheel in bedwang en was het zaak om op vloer ruim en zuiver te turnen. Groot was de vreugde toen het team naar voren werd geroepen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Trots en tevreden kunnen ze zich gaan opmaken voor de derde en laatste voorwedstrijd die in maart in Hengelo gehouden zal worden.

Afbeelding