Afbeelding

Laatste plaatsingswedstrijd Acro DOS Rijssen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Laatste plaatsingswedstrijden voor de Overijsselse kampioenschappen Acro DOS Rijssen.

Groot applaus

Team Lisa, Britt en Noëmi mocht het spits op zaterdagmiddag afbijten. Ze waren er na de vorige wedstrijd helemaal klaar voor, maar helaas was een goede voorbereiding niet genoeg. Het team maakte een val wat zorgde voor veel technische aftrek. Doordat de rest van de oefening zo strak op de wedstrijdvloer stond mochten zij, heel knap, het brons mee naar huis nemen. In diezelfde wedstrijd mochten Marèll, Aniek en Naz hun kunsten vertonen. Met een groot applaus mochten zij twee keer de vloer betreden, wat resulteerde in de hoogste score van de dag 48,870. Zij hebben daarmee ook het goud naar Rijssen gebracht.

Bij de e-jeugd duo’s mochten Noa en Bibi weer laten zien wat zij in hun mars hebben. Zij lieten een hele goede oefening zien en hebben hun score met ruim twee punten verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd! Met een score van 22,20 zijn zij geëindigd op een knappe vierde plaats. In diezelfde categorie stonden Maud en Vlinder ook met hun vrolijke oefening op de vloer. Ook zij draaiden een nette oefening en met 23,32 punten mochten zij een zilveren medaille meenemen naar Rijssen.

Als laatste van de middagwedstrijd was het de beurt aan Caithlyn en Philine. Zij lieten een hele strakke oefening zien, wat zorgde voor een muisstille zaal. Deze oefening werd dan ook beloond met een super score van 24,39 punten. Hiermee werden zij, met maar liefst twee punten verschil op de nummer twee, heel knap eerste! 

Presteren onder druk

In de avondwedstrijden was het seniorenteam van DOS Rijssen aan de beurt. Zij zetten een pracht tempo oefening neer zonder fouten op de wedstrijdvloer. Toch zag de jury een fout in het wedstrijdblad wat resulteerde in een flinke punt aftrek. Toch wist het team onder druk te kunnen presenteren tijdens hun balansoefening en wist hierdoor nog knap vierde te worden. Als laatste was het de beurt aan Merle en Sanne, zij draaiden een betere oefening dan de vorige keer en mogen zeer tevreden zijn met een vierde plaats.

Vroege ochtend

Op zondagochtend heel vroeg mocht het laatste team op de vloer stralen. Zij draaiden ondanks dat het zo vroeg was een goede oefening. Het was even spannend welke score zij zouden krijgen, maar ook Lieke, Tess en Nil kregen het goud om hun nek gehangen.

Spanning

Eind deze week krijgen alle teams te horen of zij een plekje hebben bemachtigd op de Overijsselse kampioenschappen. Voor het seniorenteam is het afwachten of zij door mogen naar de Oost Nederlandse kampioenschappen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding