Kwart eeuw bij Tourclub Rijssen.
Kwart eeuw bij Tourclub Rijssen. TCR

Tourclub Rijssen: appeltaartactie giro 555, huldigingen, meerdaagse tochten en gravelen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN – De slogan ‘Tourclub Rijssen – Meer dan fietsen’ werd afgelopen zaterdag opnieuw waargemaakt, met een actie voor Turkije en Syrië. Het zomerfietsseizoen wordt 4 maart geopend. En Tourclub Rijssen gravelt…

Door Jenny ter Maat

Het fietsseizoen op de weg was zaterdag nog niet geopend en het regende. En er was die zaterdagmorgen juist een actie voor de slachtoffers van de aardbeving: voor de fietsers was er koffie met appeltaart voor een bedrag van 5,55 euro. Maar elf fietsers besloten regen en kou te trotseren. Toch bleef TCR niet met de appeltaart zitten: halverwege de morgen kwamen ruim 60 TCR-leden, soms met familie, naar het Tourhoes voor koffie en appeltaart. Tourclub Rijssen kon 649,- euro storten op giro 555!


Tijdens de jaarlijkse clubavond werden eerder deze maand de prijzen uitgereikt. Gerwin Voortman werd Clubkampioen 2022.
Kilometervreters klassement TCR app 2022 was bij de dames Jannie van Pijkeren met 7.355 gefietste kilometers en bij de heren Bertus Dekkers met 6.700 kilometer.
Janine van Pijkeren was ook de winnaar van het kilometerklassement Strava 2022 bij de dames met 11.529 kilometer; bij de heren was dat Wout Klink met 17.288 kilometer.
Hulde was er ook voor de mannen die al een kwart eeuw bij de tourclub op het zadel zitten: Gerard Brinkman, Gerrit Brinkman, Jan Dannenberg, Arjan Paalman en Berend Schreurs.
De Jan Slofstra Bokaal 2022 ging naar Anton Janssen. Deze bokaal wordt uitgereikt aan het clublid dat van essentieel belang is voor de club op diverse onderdelen.

Gerrit Wessels erelid
Tot zijn grote verrassing werd Gerrit Wessels benoemd tot erelid, een titel die bij TCR niet zomaar langskomt. Wessels, die de TCR website bijhoudt, mocht nu zijn eigen naam toevoegen aan de Eregalerij TCR, waar inmiddels een handvol mannen staan: Gerrit Nijland - 2011, Jan Slofstra – 2015, Gerrit Tijhof – 2015, Jan Bakker – 2018, Gerrit Wessels – 2023!
“Wessels heeft een behoorlijke staat van dienst. Er zijn criteria waar je aan moet voldoen om erelid te worden, en die haalt hij allemaal met gemak. Hij is ruim 20 jaar lid, heeft meerdere bestuursfuncties bekleed, verzorgt de redactie en de website en komt met ideeën, zoals de Veteranencommissie, waar hij in maart een presentatie over geeft tijdens de Algemene Ledenvergadering”, vertelt voorzitter Wim Nooteboom.

Tijdens de clubavond kwam ook het programma voor dit jaar aan bod. Het zomerseizoen start zaterdag 4 maart. Het is de start voor de hele vereniging, voor alle leden en voor alle fietsgroepen. Als afsluiting is er een kop snert bij De Langenberg.
Verder staat er op de agenda onder andere een binnenlandse toertocht, met als bijzonderheid dat die in het Teutoburgerwald in Duitsland(!) verreden wordt, en een buitenlandse toertocht die de deelnemers naar de Vogezen brengt.

Gravelen bij Tourclub Rijssen
Sinds dit jaar is er bij de tourclub ook een gravelbikegroep. “Je rijdt op ene gravelbike en je vermijdt de kronkelende mountainbikepaadjes. Niet van dat geslinger”, lacht Nooteboom. “Je fietst op zandpaden en verharde wegen die een stuk rechter zijn.”
Om te gravelen heeft men geen speciale fiets nodig; men kan ook de MTB-fiets voorzien van smallere banden.

Tourclub Rijssen telt zo’n 300 leden. “Een aantal dertigers in onze club staat al te trappelen om op 4 maart te kunnen beginnen. Nieuwkomers zijn welkom, zij worden begeleid door de ervaren leden.”
Voor meer informatie: www.tourclubrijssen.nl

Clubavond Tourclub Rijssen.
De kilometervreters 2022.
Erelid Gerrit Wessels.