Afbeelding

Overijsselse kampioenen gaan naar Rijssen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Zaterdag 18 maart vonden de Overijsselse kampioenschappen acrobatische gymnastiek in Genemuiden plaats. Maar liefst 7 teams vanuit Rijssen mochten hier hun beste beentje voor gaan zetten.

E-teams


In de ochtend mochten de E-teams van Acro DOS Rijssen van start. In de jongste categorie van die dag, E-jeugd, mocht het trio Lieke, Tess en Nil als eerste op de vloer verschijnen. Deze keer waren zij helemaal niet zenuwachtig en begonnen zij vol zelfvertrouwen aan hun oefening. Deze oefening draaiden zij dan ook volledig foutloos, hierdoor mag dit team zich vanaf zaterdag Overijssels kampioen noemen.

Hierna was het de beurt aan Noa en Bibi, die in dezelfde categorie bij de duo’s mee deden. Ondanks dat de dames de vorige keer heel zenuwachtig waren ging dat dit keer al veel beter! Zij draaiden een mooie oefening. Helaas maakten zij een foutje tijdens het eerste element maar zij hebben zich super herpakt en de oefening mooi afgemaakt! In diezelfde categorie mochten Maud en Vlinder hun oefening laten zien. Zij straalden met hun vrolijke oefening en lieten zien aan de jury wat zij kunnen! Met een mooie score hebben zij in een groot deelnemersveld een knappe 4e plaats behaald.

Als laatste team van DOS in het E niveau was het de beurt aan het junioren team Caithlyn en Philine. De elementen die zij lieten zien werden technisch erg goed beoordeeld! Helaas wel wat kleine foutjes maar dit team mocht uiteindelijk knap het zilver mee naar huis nemen!

Verbetering

Tijdens de tweede wedstrijd mochten alle D-teams hun oefeningen laten zien. Vanuit Rijssen deed dames trio Lisa, Britt en Noëmi hier aan mee. De vorige wedstrijd hadden zij een kleine fout laten zien, waardoor de zenuwen nu wat meer aanwezig waren. Op de vloer hadden de meiden een mooie uitstraling en stonden de elementen als een huis. Hiermee hebben zij zich ruim verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd en werd dit team tweede van Overijssel.

Overijssels kampioen

Ook in de laatste wedstrijd en hoogste categorie van deze dag, het D+ niveau, had DOS Rijssen twee deelnemende teams. Deze twee teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Na de eerste oefening, die bestond uit tempo elementen, stonden de teams op plaats één en twee. Daarna mochten zij met hun balans oefening verschijnen op de vloer. Hier maakte één van de twee teams, bestaande uit Dewi, Lyanne en Pleun, een kleine fout die helaas resulteerde in een wat lagere score. Zij zijn hiermee knap vierde geworden. Het andere team, bestaande uit Marèll, Aniek en Naz, draaiden een foutloze oefening. Zij werden beloond met de hoogste score van de dag 48,700 punten en werden ook daarmee Overijsels kampioen.

Doorstroming Oost Nederlandse kampioenschappen

Alle teams hebben super hard gestreden en alles eruit gehaald wat erin zit om een doorstroming naar de volgende ronde waar te kunnen maken. Van de zeven teams zijn er, heel knap, maar liefst zes teams die door mogen naar de volgende ronde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding