Onder toeziend oog van scheidsrechter Maura Voortman en burgemeester Jurgen van Houdt ruilden de twee captains hun vaantjes.
Onder toeziend oog van scheidsrechter Maura Voortman en burgemeester Jurgen van Houdt ruilden de twee captains hun vaantjes. Fotograaf: Isabel Egbers

Meiden Excelsior’31 ontvangen Deense Vejle BK op de Koerbelt

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Internationaal bezoek levert club naast memorabele dag ook toekomstige revanches op.

Op zaterdag 13 mei ontving voetbalvereniging Excelsior’31 de Deense voetbalclub Vejle Boldklub (Jutland) op de Koerbelt in Rijssen. De meiden, die een dag ervoor een 8 uur durende busreis naar Rijssen hadden afgelegd, speelden diverse partijen tegen de MO-11 en MO-13 van Excelsior’31. Een indrukwekkend voetbalspel ontvouwde zich in de diverse partijtjes en wedstrijden op een zonovergoten veld 5.

Die ochtend werden de Deense dames onder luid applaus ontvangen. Na de groepsfoto en een korte warming-up konden de kleinere partijtjes op half veld beginnen. In de partijtjes ging het niveau gelijk op en werd afgewisseld gewonnen en verloren. Toen de meiden tijdens de nodige pauze genoeg waren afgekoeld, werden de laatste tactieken besproken voor de wedstrijd op groot veld. Deze begon na het uitwisselen van de vaantjes en de officiële aftrap die door niemand minder dan burgemeester Jurgen van Houdt werd toevertrouwd.

Het spel ging gelijk op, met kansen voor beide kanten. De Denen gaven met hun snelle schakelvermogen de Rijssense meiden af en toe het nakijken. Toch wisten de verdedigers van Excelsior’31 diverse pogingen snel te onderscheppen en konden een paar kansen worden tegengehouden. Aan beide kanten vielen doelpunten, maar uiteindelijk ging de ploeg uit Jutland er met de winst vandoor. Geen probleem voor de Rijssense meiden, die inmiddels een voetbalervaring rijker waren.

Na de gezamenlijke lunch gingen de meiden van Vejle BK een deurtje verder en kon hun voetbaldag worden afgerond bij Sportclub. Op zondag 14 vertrokken zij, bewapend met een prachtige herinnering en talloze nieuwe vriendschappen, in de namiddag weer naar huis.

Het bestuur van de damesafdeling van Excelsior’31 bedankt iedereen die deze dag voor de meiden mogelijk heeft gemaakt.