Arend ter Steege opent zijn expositie door de strik te verwijderen. Links kijkt collega-kunstschilder Rien van Driel toe, daarnaast moeder en dochter Ter Steege.
Arend ter Steege opent zijn expositie door de strik te verwijderen. Links kijkt collega-kunstschilder Rien van Driel toe, daarnaast moeder en dochter Ter Steege. Foto: Jan Joost

Expositie toont veelheid aan stijlen

Uitgaan en cultuur

RIJSSEN – Kunstschilder Arend ter Steege heeft zaterdagmiddag zijn expositie geopend in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof.

De openingshandeling was bedacht door Anneke ter Steege-Beverdam, de vrouw van de kunstenaar. Een grote, lege schilderijlijst sloot de expositieruimte af. De lijst was ook afgesloten en wel met een reusachtige strik van tule. Door de strik te verwijderen werd de toegang geopend tot de schilderijen van Ter Steege. De klassieke koperen schilderijlijst was welwillend beschikbaar gesteld door kunsthandel JankeJanti aan de Haarstraat.

Stijlen

Ter Steege exposeert landschappen, stillevens en portretten. Uit zijn flinke oeuvre stelde hij deze expositie samen die iets laat zien van de veelheid aan stijlen die hij als kunstschilder beoefent. Ter Steege maakte in 2020 voor de grote expositie ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid ook een opvallend schilderij. De expositie ging vanwege de lockdown niet door, maar Ter Steege heeft dit werk nu opgenomen in zijn expositie.

Schenking

De Vrijheidsschilderij blijft na de expositie op het museum, omdat Ter Steege het geschonken heeft. Directeur Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum toonde zich verheugd met de schenking en zei er trots op te zijn dat zijn museum opnieuw een plaatselijke kunstenaar bereid heeft gevonden iets van zichzelf te laten zien.

HobbyKunstRijssen 

Ter Steege is ook voorzitter van kunstenaars en hobbyistenclub HobbyKunstRijssen die in de Hobbyboerderij zetelt. Hij riep de aanwezigen op zich aan te sluiten, omdat de leden elkaar stimuleren tot het maken van mooie kunst. Wie daar meer over wil weten kan dat vinden op de website: www.hobbykunstrijssen.nl

De expositie van Ter Steege in het Koetshuis is te zien tot en met 7 januari 2023.