De Twents Culturele Avond van 2011 bij de Poort van Twente. Gerrit Kraa in actie achter het spreekgestoelte.
De Twents Culturele Avond van 2011 bij de Poort van Twente. Gerrit Kraa in actie achter het spreekgestoelte. Foto: Jan Joost

Doorstart Twents Culturele Avonden “Met ’t oog op de dage”

Uitgaan en cultuur

RIJSSEN – Donderdag 1 december beleven de Twents Culturele Avonden een doorstart rond het thema “Met ’t oog op de dage” in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof. De komende feestdagen, sinterklaas, kerstdagen, de jaarwisseling met alle gebruiken die daarbij horen staan centraal in verhalen, gedichten en beelden.

De Twents Culturele Avond 2.0 begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro inclusief twee keer koffie/thee met kleine hapjes “met ‘t oog op de dage”. Reserveren vooraf wordt sterk aangeraden, omdat de aanmelding inmiddels flink op gang gekomen is en het aantal plaatsen beperkt is. Dat kan op: info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Twente en het aantal personen. In het Koetshuis is nog geen pinautomaat, daarom wordt contact geld zeer op prijs gesteld.

Oude crew
Medewerkenden zijn vooral de oude crew van de Stichting Twentaal: Gerrit Kraa, Thea Kroese en Arie Jansen. Een muzikale omlijsting wordt verzorgd door Gerjanne van der Stouw.

Veldonderzoek

De Twents Culturele Avonden werd tot en met 2015 georganiseerd door de Kulturele Raad Rijssen (KRR). Toen die ophield te bestaan, kwam er ook een eind aan deze streektaalavonden. De Stichting Twentaal is nu aan het onderzoeken of het publiek deze streektaalavonden nog niet vergeten is. Vandaar ook dat op zeer korte termijn deze avond belegd is als een soort veldonderzoek.