Liesbeth Vossebelt kijkt toe terwijl haar man Hans (links) en directeur Gerald Boers van Drukkerij Cantique de boer en boerin van Pakje Praat onthullen. Inzet: Pakje Praat.
Liesbeth Vossebelt kijkt toe terwijl haar man Hans (links) en directeur Gerald Boers van Drukkerij Cantique de boer en boerin van Pakje Praat onthullen. Inzet: Pakje Praat. Foto: Jan Joost

Pakje Praat, oer-Rijssens gezelschapsspel loopt als de brandweer

Uitgaan en cultuur

RIJSSEN – Vrijdagmiddag werd Pakje Praat, het oer-Rijssense gezelschapsspel, gepresenteerd bij boerderijwinkel Het Schuurtje aan de Zwilweg. Dat gebeurde in aanwezigheid van de meeste sponsoren.

Bij de presentatie vertelde Liesbeth Vossebelt van boerderijwinkel Het Schuurtje al langere tijd met het idee van een gezellig spel te hebben rondgelopen. Door intensieve samenwerking met drukkerij Cantique en grafisch ontwerper Jan Willem Baan heeft het spel-idee de uiteindelijke vorm gekregen. Sponsoren werden gezocht, gevonden en het ontwerp voor het spel kwam tot stand.

Pakje Praat ziet eruit als een pak melk, maar de inhoud bestaat uit ruim 100 stevige kaarten die voor rijke gespreksstof en veel plezier kunnen zorgen. De kaarten gaan over actuele thema’s, Rijssense weetjes, boerengezegdes en nog veel meer. Wie Pakje Praat gaat spelen, is verzekerd van een vrolijke én nuttige tijdsbesteding.

Pakje Praat heeft ook een eigen website: www.pakjepraat.nl. Daarop staat informatie over het spel en hoe je aan het spel kunt komen.