Afbeelding

50 jaar Rijssense Revue met Gerard Zandbergen “Smaakn Veskilt”

Uitgaan en cultuur

RIJSSEN - We zitten aan tafel met Gerard Zandbergen, oud speler van de Rijssense Revue. Gerard Zandbergen werd in 1984 gevraagd om mee te spelen in de Rijssense Revue, hij was toen 32 jaar. Zijn overbuurman Harm Agteresch (Harm oet Riessen) was in die jaren de regisseur en zag in hem hetzelfde talent als zijn oudere broers Jan en Jurrie Zandbergen. Zij speelden allebei al vele jaren een vaste rol in de revue.

Gerard werd “Jans” in de revue, altijd gekleed in overall, te korte pijpen, leren riem en alpino pet. Een rol die hem paste; Lekker dom, dus altijd lachen! Menig voorstelling stond Gerard samen met zijn broer Jurrie op de planken van het Parkgebouw. Jurrie als speler, goochelaar en illusionist en Gerard werd in de latere revues de postbode, nog steeds een beetje dom en vaak mopperend op Enternaren.

Gerard kijkt met veel plezier terug op de vele avonden repeteren in het Parkgebouw. De revue voorstellingen boden hem en vele duizenden Rijssenaren een avondje uit tijdens de gure en koude wintermaanden. De Rijssense Revue heeft vanaf de start een vast publiek, in die jaren had het Parkgebouw geen uitgebreide programmering, velen kwamen maar één keer per jaar naar het Parkgebouw om de nieuwe Rijssense Revue te zien.

Gerard hoopt bij de première van de jubileumrevue “Smaakn Veskilt” op 27 januari in het Parkgebouw op de voorste rij te zitten. Dan ziet hij enkele oud spelers Hannie Strokap en Henriet Starke weer even terug, zij spelen een kleine rol in de jubileumrevue “Smaakn Veskilt”. De nieuwe Rijssense Revue “Smaakn Veskilt” staat bol van eigentijdse en herkenbare sketches, zang en dans en levert een vermakelijk avondje uit op voor iedereen uit Rijssen en de regio.

Kaarten voor “Smaakn Veskilt” zijn te boeken op de website van het Parkgebouw: www.parkgebouw.nl en meer informatie is te vinden op: www.rijssenserevue.nl en op social media.