Evenementenweide.
Evenementenweide. E. van den Belt

Oranjevereniging Rijssen: extra ruimte voor meer kramen Oosterhoffair en graag meer leden en donateurs

Uitgaan en cultuur

RIJSSEN – De Oosterhoffair op Koningsdag heeft dit jaar extra ruimte ter beschikking en kan uitbreiden met zo’n vijftien kramen. Om alle activiteiten op en rond Koningsdag is stand te houden heeft Oranjevereniging Rijssen meer leden en donateurs nodig!

Door Jenny ter Maat 

De Oosterhoffair op Koningsdag in de tuin van de havezate oefent een enorme aantrekkingskracht uit op handelaren en bezoekers. De tuin rondom De Oosterhof is inmiddels vol, maar de Oranjevereniging Rijssen krijgt dit jaar ook de oprijlaan van de havezate tot haar beschikking.
“Dat betekent dat er zo’n vijftien kramen extra geplaatst kunnen worden”, vertelt Miranda de Goeijen, bestuurslid van de Oranjevereniging Rijssen. Belangstellenden kunnen zich tot 1 april aanmelden via de website www.oranjeverenigingrijssen.nl

De animo voor een kraam op de Oosterhoffair groeit met het jaar. Ook het aantal bezoekers lijkt telkens toe te nemen. Vorig jaar, na corona, was een topjaar qua aantal bezoekers. “De aanloop was ontzettend groot. De mensen hadden er zin in”, zegt Miranda. Onder de standhouders voor dit jaar is weer een aantal goede doelen, waaronder Youth for Africa en Tammy Harbers met taarten bakken en versieren voor Kika. Nieuwe standhouders als Shoeby Mode en Shampoo Bars krijgen eveneens een plek. De diversiteit is ook op de komende fair weer groot: van snoep tot kunstgras, van Molukse lekkernijen tot rieten manden, sieraden, babyspullen, houtsnijwerk, woonaccessoires, ambachtelijke producten, kunst, keramiek, fruit, wijnen en meer. Natuurlijk is er ook weer een terras van restaurant ’t Brodshoes.

Oranjevereniging Rijssen biedt met haar programma voor de Oranjedagen ook dit jaar bezoekers van jong tot oud allerlei activiteiten, waaronder bovenvermelde Oosterhoffair. De vrijwilligers zetten elk jaar een prachtig programma neer en proberen de kosten daarvan zo gering mogelijk te houden.
Het feest begint vooraf met het Bedrijvenuurtje, gevolgd door Oolderwets Gezellig. Koningsdag begint met de aubade, met daarna van alles te doen op de Evenementenweide. Onder andere een stormbaan en rodeostier voor de jongeren, het spellencircuit voor de jeugd, een oldtimershow, de fair, het grootste terras van Rijssen met een leuk programma voor iedereen en ’s avonds het grote Oranje tentfeest, met gerenommeerde artiesten op het podium en een spectaculair vuurwerk. De toegang tot al dit moois is gratis!

Donateur vanaf 7,50 per jaar
Om deze Oranjedagen ook in de toekomst te kunnen organiseren is geld nodig, en dus meer leden. “Er wordt door veel mensen uitgekeken naar de Oranjedagen. We bieden een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Om ook een sfeervolle Koningsdag in de toekomst te kunnen organiseren heeft de Oranjevereniging Rijssen meer leden nodig. Het zou gaaf zijn wanneer zich meer leden zouden melden”, aldus Olav Roeterdink, voorzitter van de Oranjevereniging Rijssen.
Inwoners die de Oranjedagen in Rijssen warm hart toedragen en daaraan willen bijdragen kunnen lid of donateur worden. Het lidmaatschap kost 15 euro, donateur is men al vanaf 7,50 euro per jaar.
Aanmelden kan via de website www.oranjeverenigingrijssen.nl Tijdens de Koningsdagen een bestuurslid aanschieten kan ook.

Oosterhoffair.