Dierenarts Gilles de Waard, dierenartsassistentes Janny Grooten, Inge Meijer, Myrthe Verveda, Margreet Noltes en Kirsty ter Steege, dierenarts Wendy de Waard, medewerker Alie ten Dam.
Dierenarts Gilles de Waard, dierenartsassistentes Janny Grooten, Inge Meijer, Myrthe Verveda, Margreet Noltes en Kirsty ter Steege, dierenarts Wendy de Waard, medewerker Alie ten Dam. Dierenartspraktijk Riessen

Dierenarts De Waard: ‘Problemen voorkomen door gebit huisdier regelmatig te controleren’

Zakelijk

RIJSSEN - Dierenartspraktijk Riessen is, samen met Dier Medisch Centrum Hof van Twente, 24 uur per dag, alle dagen van de week, bereikbaar voor noodhulp. Dat benadrukt de Rijssense dierenarts Wendy de Waard. En deze maand is het de maand van het gebit, van huisdieren wel te verstaan.

Door Jenny ter Maat

“Doordat er een tekort is aan dierenartsen, krijgen sommige dierenartspraktijken de spoedeisende hulp die gevraagd wordt buiten de reguliere openingstijden, niet rond. Dat is best een probleem.”

Voor spoedgevallen 24/7 bereikbaar
De praktijk in Rijssen is op werkdagen open van 09.00 tot 17.00 uur, en op maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 17.00 tot 18.30 uur. Altijd op afspraak.
Buiten de reguliere openingstijden is de praktijk voor spoedgevallen altijd bereikbaar. “Dierenartspraktijk Riessen is in combinatie met Dier Medisch Centrum Hof van Twente uit Goor, 24/7 bereikbaar. We willen dat de mensen hier, in Rijssen of Goor, geholpen kunnen worden. Wat ons betreft hoeven ze daarvoor niet naar Hengelo of nog verder weg. Mensen die bellen krijgen altijd een dierenarts uit Rijssen of Goor aan de lijn.”
De twee praktijken regelen onderling welke dierenarts stand-by is. “We kunnen van elkaar in het systeem ook de patiëntenkaarten inzien. We hebben overzichtelijke praktijken met een hele goede service, de lijnen zijn kort en we kennen de klanten.”

Verdwaald schaap
In de praktijk aan de Boomkamp 27 worden met name gezelschapsdieren behandeld: katten, honden, konijnen, cavia’s et cetera. “Af en toe komt daar een verdwaald lam of geitje tussendoor”, vertelt Wendy de Waard. En ook dan wordt hulp geboden.

Gratis gebitscontroles huisdieren in februari
De maand februari staat in het teken van het gebit en dat betekent dat eigenaren deze maand gratis gebitscontroles van hun huisdier uit kunnen laten voeren; daarvoor moet wel een afspraak gemaakt worden via 0548 521222.
“De helft van de dieren die we zien heeft gebitsproblemen, zoals ontstekingen van het tandvlees of rotte tanden en kiezen. Mensen controleren weinig de gebitten van hun huisdieren, vaak pas als ze denken dat er iets aan de hand is. Gebitsproblemen kunnen voorkomen worden als het gebit van het huisdier regelmatig gecontroleerd wordt. Wees er op tijd bij, dan kunnen tanden gespaard worden.” Om gebitsproblemen te voorkomen is, naast een regelmatige check, vooral tandenpoetsen belangrijk. “Ook voeding speelt een rol, zorg voor goede kauwstaafjes. Of voor speciale brokken als het tandenpoetsen niet lukt.”

Voor meer informatie: www.dierenartsenpraktijkriessen.nl

Soms komt er een verdwaald lam langs...