HABI bestuursleden in 1973. Van links naar rechts: Staand : Teun van Dam, Herman Zandvoort, B. Eshuis, Jan Muller. Zittend : G.J. Dangremond, Ies de Lange, J. Th. Gijsbers, G. Brunnekreef.
HABI bestuursleden in 1973. Van links naar rechts: Staand : Teun van Dam, Herman Zandvoort, B. Eshuis, Jan Muller. Zittend : G.J. Dangremond, Ies de Lange, J. Th. Gijsbers, G. Brunnekreef.

1948-202375 jaar Ondernemersvereniging HABI

Zakelijk

RIJSSEN - Dit jaar is een heel bijzonder jaar voor Ondernemersvereniging HABI. Het is namelijk 75 jaar geleden dat deze werd opgericht.

Initiatiefnemers waren J. Pluimers, G. van Weerd (Heka), aannemer Markvoort, D. Meulenbelt en VVV-administrateur J. Th. Gijsbers. Deze groep ondernemers zag al vroeg de voordelen om de krachten te bundelen. Vooral ook de tentoonstellingen (Rijlito en later de HABITO) trokken in de jaren ‘50 en daarna veel mensen uit de regio naar Rijssen. Dat is nog steeds niet veranderd. 

Vanwege het jubileumjaar organiseert de HABI extra activiteiten. Men zegt: “Voor het winkelpersoneel starten we op 22 februari een powersessie gastvrijheid en bieden wij in de stadhuishal een ontbijt aan op 5 april. Leden van de HABI ontvangen hiervoor inschrijfformulieren. Bovendien is er op 22 maart na afloop van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering een feestavond in Lucky voor HABI leden.”

En verder: “Voor het winkelend publiek zijn er nieuwe acties. In de maand maart kan er gestemd worden op je favoriete winkel/horeca team van het jaar. In het kader van het Groen Doen event van de gemeente van 13 tot 15 april showen wij op zaterdag 15 april via het centrale podium op het Europaplein de nieuwste mode. Een Streekmarkt op zaterdag 13 mei is ook nieuw in de lijst met activiteiten. In samenwerking met het Rijssens Mannenkoor krijgt de Boeldag een nieuwe invulling: een Zomermarkt door het hele centrum. Tijdens de koopzaterdagavond van 24 juni zullen living statues het centrum opfleuren. De volgende koopzaterdag op 30 september zal het karten weer terugkomen op het HogeWal plein. Op 28 oktober is er nieuwe activiteit namelijk het Proef & Beleef.”

Kijk op winkeleninrijssen.nl voor een complete lijst met activiteiten.