Afbeelding

Max Swabedissen wint vijf kilometer Sans online crossloop AV-Rijssen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Afgelopen zaterdag was de Sansonline crossloop bij AV-Rijssen. De Sans-Online Crossloop wordt georganiseerd in de heuvelachtige omgeving van de Rijsserberg met de start en finish op de atletiekbaan van AV-Rijssen. Max Swabedissen won dit jaar de 5 kilometer cross in een mooie tijd van 16 min en 34 sec. Een verbetering van ruim 30 seconden ten opzichte van 2023.

Het was nog even de vraag of Max mee zou doen aan deze crossloop maar last minute is besloten om toch in te schrijven. Het cross seizoen is voor Max een voorbereiding op het indoor en baanseizoen. Mooi om in Rijssen te lopen, aldus Max die AV-Rijssen nog steeds ziet als ‘zijn cluppie.’ Sinds vijf jaar is Max atleet bij Loopland Gelderland en traint bij Honore Hoedt, en nog altijd lid van AV-Rijssen. Afgelopen jaar won hij de zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap indoor - Apeldoorn - op de 1500 meter.

Om straks op indoor en baanwedstrijden weer goed te kunnen presteren zijn dit soort crosswedstrijden uitstekend om je hardheid snelheid te verbeteren. “Deze tijd is prima, er hangt niets vanaf en het voelt heerlijk om hier te mogen lopen, en te winnen natuurlijk” aldus Max: “Binnenkort starten we weer met trainingsstage in het buitenland, Portugal en wellicht Afrika staan op de planning. Dan is het heerlijk om dit soort wedstrijden te lopen, helemaal hier ‘thuis op de baan’ bij AV-Rijssen.”