Uiterst links en rechts de beide functionarissen van Routenetwerken Twente samen met burgemeester Jurgen van Houdt (tweede van links) en routebedenker Jan Tijhuis (tweede van rechts) voor die nieuwe borden.
Uiterst links en rechts de beide functionarissen van Routenetwerken Twente samen met burgemeester Jurgen van Houdt (tweede van links) en routebedenker Jan Tijhuis (tweede van rechts) voor die nieuwe borden. Foto’s: Atletiek Vereniging Rijssen

Burgemeester Jurgen van Houdt opent officieel hardlooproutes Rijssen

Sport en vrije tijd

RIJSSEN – Burgemeester Jurgen van Houdt heeft zaterdagmorgen samen met routebedenker Jan Tijhuis de officiële opening verricht van de vijf Rijssense hardlooproutes. Tijhuis spreekt van een mijlpaal en startpunt voor de Atletiek Vereniging Rijssen. Na twee jaar van samenwerken met de gemeente Rijssen-Holten en Routenetwerken Twente is hiermee een begin gemaakt voor een reeks hardlooproutes in geheel Twente.

Bord

De routes zijn duidelijk gemarkeerd met hetzelfde type bord als de gewone wandelroutes. Rijssen pioniert als het ware met deze hardlooproutes. In speeches werd nog eens benadrukt hoe mooi aanvullend deze routes zijn op bestaande routes voor mountainbikers, wandelaars of fietsers. In beweging blijven blijft juist tegenwoordig geweldig belangrijk.

Themapaneel

Ruim 70 aanwezigen, vooral hardlopers, waren getuige van de opening. Met het weghalen van een doek onthulden Van Houdt en Tijhuis een fraai themapaneel. Daarop zijn de routes in kaart gebracht met de nodige informatie erbij. Na de onthulling werden de hardlopers ‘weggeschoten’ om 5, 10, 15 of 21 kilometer te lopen. Burgemeester Van Houdt en SGP-fractieleider André Scheppink zijn fervente hardlopers en zij deden dan ook mee. Bij de openingshandeling waren ook de wethouders Bert Tijhof (CU) en Erik Wessels (CDA) aanwezig. Na het volbrengen van de routes was er voor de lopers een warm onthaal met koffie, thee en appelgebak in het pas vernieuwde clubhuis van AV Rijssen. 

Wedstrijden

Tijhuis zei na afloop dat de werkgroep die dit allemaal heeft voorbereid dankbaar terugkijkt op deze mijlpaal en het startpunt van nieuwe routes. “In de toekomst wil AVR ook officiële wedstrijden houden op deze routes.” Tijhuis dankte iedereen die bij de opening aanwezig was. “Geweldig! Na twee jaar vallen en opstaan een mijlpaal en opstart naar de hele marathonroute, uniek in onze regio.” 

Trendsetter

Tijhuis dankte Routenetwerken Twente, de gemeente Rijssen-Holten en AV Rijssen voor hun bijdrage en hulp. “Een geslaagde ochtend met zo’n 70 aanwezigen. Nieuwe contacten en afspraken zijn gemaakt. We zijn trendsetter geworden voor de regio Twente als het gaat om bewijzering van hardlooproutes volgens een uniek concept van Routenetwerken Twente. Nog even en ook wedstrijden zullen worden uitgezet op die routes.”

Burgemeester Jurgen van Houdt spreekt de atleten en de gasten toe. Rechts routebedenker Jan Tijhuis. Links mevrouw Van Houdt en zijn dochter.
Routebedenker Jan Tijhuis spreekt de deelnemers en de belangstellenden toe vlak voor de openingshandeling.
Het nieuwe bord waarop de routes staan aangegeven, waaronder “De halve van Jan” Tijhuis die ontstaan is in coronatijd.
Burgemeester Jurgen van Houdt (links) onthult samen met routebedenker Jan Tijhuis het bord met de nieuwe hardlooproutes.
Het nieuwe bord waarop de routes staan aangegeven, waaronder “De halve van Jan” Tijhuis die ontstaan is in coronatijd.