Afbeelding
E. van den Belt.

Gezellige Winterfair in Rijssen: ‘Mensen zijn na corona wel weer toe aan een fair’

Uitgaan en cultuur

RIJSSEN – Winterfair De Borkeld komt er, na drie jaar, weer aan. Burgemeester Jurgen van Houdt opent het evenement op vrijdag 17 november om 16.00 uur op een ludieke manier. Dit jaar wordt de fair niet gehouden op de Borkeld, maar bij Hevotec.

De laatste Winterfair was drie jaar geleden, voor de coronaperiode. Toen nog op de Borkeld, nu bij Hevotec aan de Heliumstraat 12. “We beschikken hier over een hal van 1000 vierkante meter, en daarnaast staan buiten allerlei kramen”, vertelt Jan Boertje van DAC De Molenhoek. De fair zit met 65 kramen vol. “We moeten nu nee verkopen.”
De Winterfair heeft een diversiteit aan standhouders: “Van keukens tot grondwerken, van stormvaste paraplu’s en haarmode tot edelstenen en snoep.” Ook producten van De Molenhoek zijn er verkrijgbaar, evenals houten artikelen van zorgboerderij Landzicht en diverse items van zorgboerderij De Borkeld.

Er is genoeg te eten en te drinken op de fair. “Kom vooral met een lege maal”, raadt Boertje aan. Naast koffie/thee en drankjes zijn er onder andere erwtensoep, chocomel, patat, hamburgers, pannenkoeken en oliebollen verkrijgbaar.

Het wordt weer een sfeervolle Winterfair, met vuurkorven en sfeervolle verlichting over het hele terrein. Er kunnen marsmallows en broodjes gebakken worden. Bezoekers kunnen boogschieten en als nieuwe activiteit is er een escaperoom.

Boertje verwacht een hele mooie fair. “Mensen zijn na drie jaar wel weer toe aan een fair, de gezelligheid daarvan, het elkaar ontmoeten. We hopen dat de bezoekers ons weten te vinden, ook op deze nieuwe locatie.”

Bezoekers zijn welkom op de Winterfair op vrijdag 17 november van 16.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 18 november van 10.00 tot 16.00 uur.
De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid, eveneens gratis. De parkeerterreinen worden goed aangegeven. Voor de fietsen staat er tijdens de Winterfair een fietsenstalling.
Meer informatie is te vinden op www.winterfairdeborkeld.nl