Soms was het gewoon even filelopen langs alle smaakvolle attracties.
Soms was het gewoon even filelopen langs alle smaakvolle attracties. Foto: Jan Joost

Massale belangstelling voor Proef en Beleef in Rijssense winkelcentrum

Zakelijk

RIJSSEN – Het weer werkte mee en het publiek had zaterdag duidelijk zin om naar het Rijssense winkelcentrum te komen. Het was dan ook voluit de moeite waard om van alles te Proeven en te Beleven in het bruisende stadshart. Centrummanager Wim Nijkamp kan dit geslaagde evenement terecht bijschrijven op zijn successenlijstje.

Op het Hoge Walplein was van alles te koop aan plaatselijke en regionale heerlijkheden. De Kuipershoeve was er met een breed assortiment, maar André Kuipers en zijn assistenten bereidden ook van alles op klassieke wijze boven open vuur. Het team van Slagerij Beverdam verkocht onder andere typisch Twentse vleeswaren en in de grote foodtruck werden vleesgerechten aan de lopende band gereed gemaakt. 

Verbonden centrum

Het verbinden van de diverse onderdelen van het Rijssense winkelgebied was lange tijd een enorme uitdaging. Maar de centrummanager was er warempel in geslaagd het totale winkelgebied tot een natuurlijk belevingsgeheel te maken. Vanaf het Hoge Walplein was het gezellig wandelen door de Haarstraat naar het Schild. Daar bracht fotograaf Gerbert Voortman zijn opmerkelijke oorlogsboek Krawatte aan de man/vrouw. De schippers van de Enterse Zomp promootten hun bijzondere Reggevaartuig dat kan varen waar geen water is. De Rijssense stadsgidsen presenteerden zich en gengelden door de gängskes. De brandweerwagen van het Brandweermuseum was in volle actie. Het Parkgebouw had zanger-songwriter Erwin Nijhoff naar het Schild gehaald voor een optreden. 

Wijnproeverij

Ook de Kueklkoare was prominent aanwezig op het Schild en eigenaar Arend ten Brinke kon weer van alles vertellen over de terugkeer van deze eerste kamper van Nederland, ooit uitgevonden door Karel van ’n Notoaris. Vandaar uit ging het in een vloeiende beweging door de Grotestraat naar het plein bij het historische café Spekhorst. Daar bereidde meesterbakker Meinders oliebollen die gretig van de hand gingen. Luxx Food and Bar van uitgaanscentrum Lucky liet de lekkerste hapjes proeven uit een green egg. Pal voor drankenspeciaal Horsthuis konden wijnliefhebbers hun hart ophalen en hun favoriete drank kiezen uit een breed assortiment met hartverwarmende smaken en emoties. 

Geslaagd

De organisatie kan terugzien op een uiterst sfeervol en smaakvol Proef & Beleef-festijn. De grote vraag is wat Wim Nijkamp voor een volgende keer weer uit zijn hoge hoed weet te toveren.

Op het Hoge Walplein was het gezellig druk.
Slager Aleid Mol van Slagerij Beverdam in gesprek met Arie Jansen.
Het Hoge Walplein was een goed begin van een smaakvolle wandeling door het Rijssense winkelcentrum.
Voorzitter Herman ter Avest (links) van de Enterse Zomp en Henk Siegerink (midden) maken reclame voor hun bijzondere Reggevaartuig.
Fotograaf Gerbert Voortman brengt zijn bijzondere oorlogsboek aan de man/vrouw.
Ook veel activiteit op het plein voor café Spekhorst op de kop van de Grotestraat.
Zanger Erwin Nijhoff was door het Parkgebouw bereid gevonden een optreden te verzorgen.
De Kueklkoare stond midden op het Schild.