Melissa van Eden en Lorain ten Brink zetten de definitieve stap naar een eigen kinderdagverblijf De Vriendjes.
Melissa van Eden en Lorain ten Brink zetten de definitieve stap naar een eigen kinderdagverblijf De Vriendjes. Eigen foto

Zussen uit Rijssen starten kinderdagverblijf De Vriendjes in buitengebied van Enter

Zakelijk

RIJSSEN/ENTER – Twee zussen uit Rijssen, Lorain ten Brink en Melissa van Eden-ten Brink, openden dit jaar, net voor de zomervakantie, Kinderdagverblijf De Vriendjes, in het buitengebied van Enter. Op het boerenerf is ook manege ’t Leijerweerd gevestigd. 

De opvang aan de Wierdenseweg 31 in Enter zit aan de rechterkant van het pand met een eigen ingang. De plek is ideaal: op het erf ligt een omheinde buitenspeelplaats, een mooi groot weiland met appel- en perenbomen, met aardbeienbak, zandbak, picknicktafels en natuurlijk fietsjes, autootjes en tractor. Onder de overkapping is eveneens een zandbak, een keuken en staat allerlei speelgoed. “Hier leggen we ook vaak een kleed neer voor de baby’s”, vertellen Lorain en Melissa. Er staat ook een speelgoedkist met allerlei buitenspeelgoed waaronder ballen, stoepkrijt en bellenblaas.

Binnen, in een deel van de boerderij, zijn verschillende speelhoeken ingericht: een huishoek, een bouwhoek, een creatieve hoek en een babyhoek. De kleuters, peuters en baby’s vinden hier allerlei speelgoed, dat te maken heeft met het thema van de speelhoek: blokken, keukenspulletjes, boekjes, kleurtjes, puzzels en voor de baby’s onder andere een gymmobiel. Vanuit een van de ramen is zicht op de manegebak, waar paardgereden wordt. Het kinderdagverblijf is ruim en licht, met grote ramen naar de hal. 

Groot buitenterrein
De eerste aanzet tot een kinderdagverblijf is een jaar voor de opening. De zussen, gediplomeerd en werkzaam bij andere kinderdagverblijven, spraken met elkaar over hun ervaringen. “Door die ervaringen hebben we een eigen ideaalbeeld gecreëerd. Waarom gaan jullie dat dan niet jezelf doen, vroeg onze vader. Toen kwam het balletje aan het rollen.” Lorain en Melissa zetten hun ideeën op een rij. “Wij hechten ontzettend veel waarde aan een groot buitenterrein, goede communicatie met ouders, en bovenal dat kinderen zich geliefd en thuis voelen. Wij willen gewoon het beste voor kinderen. Kinderen mogen kinderen zijn; lekker spelen en zich ontwikkelen op een veilige en vertrouwde plek.”

Kinderdagverblijf De Vriendjes opende 19 juni van dit jaar haar deuren aan de Wierdenseweg in Enter. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen er terecht. De opvang heeft ruimte voor 14 kinderen op de begaande grond en 16 kinderen op de bovenverdieping. Er is nog plek.

Buiten en binnen spelen
Samen met pedagogisch medewerker Jennefer Troost bieden de zussen allerlei activiteiten aan, zowel binnen als buiten. “Zoals bij mooi weer buiten spelen in het badje, voetballen, appels, peren en aardbeien plukken, zandkastelen bouwen een hinkelblok maken. Binnen gaan we knutselen, parcours leggen, puzzels maken, dansen en boekjes lezen, spelletjes spelen en voor de baby`s liggen er twee grote grondmatten op de grond zodat zij veilig kunnen rollen/zitten.”

De zussen genieten van het spelen en werken met kinderen in het eigen kinderdagverblijf. “We vinden ons werk geweldig! Het is erg leuk om de ontwikkeling van de kinderen te zien en ook dat ze het naar hun zin hebben. Wij vinden het erg fijn om te horen dat ouders ook zo tevreden zijn en blij dat hun kinderen het leuk hebben”, zeggen ze. 

Voor ouders staat de deur van De Vriendjes open voor een rondleiding en verdere informatie. “De koffie of thee staat klaar.”
Meer informatie: https://kinderdagverblijfdevriendjes.nl

Afbeelding
Afbeelding