Afbeelding
J. Kenkhuis

Derde generatie Kenkhuis klaar om stokje over te nemen bij kerstbomenverkoop op ’t Veeld

Zakelijk

RIJSSEN - Op ’t Veeld aan de Calunaweg in Rijssen worden al ruim dertig jaar kerstbomen gekweekt en zo van het land verkocht. Jan Kenkhuis: “Het is een hobby die een beetje uit de hand gelopen is.” Inmiddels staat de derde generatie klaar om de verkoop te organiseren.

Bij de familie Kenkhuis uit Wierden is het al jarenlang traditie dat vanaf begin december de zaterdagen en woensdagmiddagen in het teken staan van de kerstbomenverkoop. Kenkhuis en zijn vrouw José, hun drie zonen, schoondochters, kleinkinderen en verdere familieleden zijn daarbij betrokken. “We verheugen ons er allemaal op. Op het contact met de mensen, om de sfeer erom heen”, vertelt Kenkhuis.

Het is ook die sfeer die gewaardeerd door de klanten, waarvan velen al jarenlang komen. Op de dagen dat de bomen gekocht en afgehaald kunnen worden verandert het perceel in een waar kerstbos. Sfeervolle verlichting, er branden vuurtjes, er lopen kerstvrouwen rond, er is glühwein en chocomel, voor de kinderen staat er onder andere een plukboom vol met kerstkransjes. “Veel klanten komen samen met de kinderen om een boom uit te zoeken”, zegt Kenkhuis. “We proberen van het uitzoeken van de boom een feestje te maken. We genieten er zelf ook van. We zien onze vaste klanten weer, met kinderen en kleinkinderen. De mensen die voor het eerst komen zijn altijd verrast als ze zien wat er allemaal gebeurt en hoe de sfeer is.”
De boom kan door de klanten desgewenst zelf gestoken worden, maar er staat ook een heel team klaar dat de boom graag steekt of zaagt voor de klant. “Desgevraagd kunnen we de boom ook in een net draaien en naar de auto brengen”, benadrukt Kenkhuis.

Nordmannbomen
Omdat een deel van de nieuwe aanplant op het veld nog te klein is, heeft Kenkhuis voor dit jaar in Duitsland extra Nordmann kerstbomen ingekocht. “We willen de klant niet teleurstellen. Het gaat om mooie bomen, AA-kwaliteit. Ze kosten normaal 35 euro, maar wij bieden ze aan voor 20 euro. Dat is alleen dit jaar, en zolang de voorraad strekt.”

De bomen kunnen gekocht en afgehaald worden op de zaterdagen 2, 9 en 16 december van 08.30 tot 16.00 uur en op de woensdagen 6 en 13 december van 13.00 tot 16.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding