Afbeelding
Cees vd Wal

Open huis De Molenhoek, De Burcht en Landzicht voor ouders op zoek naar plek voor hun kind

Zakelijk

RIJSSEN – De locaties van Siloah gehandicaptenzorg houden zaterdag 16 maart open huis. Wie een woonplek, dagbesteding of zaterdagopvang voor zoon of dochter zoekt, kan van 10.00 tot 13.00 uur terecht bij Woonlocatie de Burcht, DAC De Molenhoek en Locatie Landzicht. Ook wie een stageplek of vrijwilligerswerk zoekt, is van harte welkom. Nieuw is dat Siloah wil starten met een opvang voor mensen met een meervoudige beperking.

“We stellen alle locaties in Rijssen open om te laten zien wat we bieden. Wat ons aanbod is voor dagbesteding, wonen en logeren. Het open huis is bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een woonplek of logeerplek voor hun kind. Of die zaterdagopvang of dagbesteding zoeken voor hun kind”, zegt Jan Boertje, manager zorg bij Siloah.

Nieuwe baan, stageplek, vrijwilligerswerk?
Ook voor wie een nieuwe baan zoekt, een stageplek of vrijwilligersplek biedt dit open huis de gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen. “Ben je geïnteresseerd om bij ons te komen werken? Kom langs. Ben je een scholier en wil je een opleiding volgen in de gehandicaptenzorg, kom langs en laat je informeren. Wil je als vrijwilligers iets betekenen voor onze cliënten met een verstandelijke beperking? Kom langs, ga met ons het gesprek aan en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen”, nodigt Boertje uit.

“Tijdens het open huis willen we laten zien wat we voor mensen met een beperking kunnen betekenen. Kijk bijvoorbeeld eens binnen bij De Burcht, als je op zoek bent naar een woonplek voor je kind. Onze cliënten laten hier hun eigen appartement zien. Laten zien wat de bewoners in De Burcht zelfstandig kunnen doen met op de achtergrond de begeleider die helpt met de dingen die moeilijk zijn voor hen.” Het adres van De Burcht is Roelf Bosmastraat 81, Rijssen.

Zaterdagopvang
Zaterdagopvang is er bij Landzicht op de Borkeld, De Borkeld 1a. “Voor cliënten tussen ongeveer 6 en 18 jaar. Dat zijn mensen met PDD-NOS, ADHD, maar ook het syndroom van Down, die doordeweeks naar school gaan en in het weekend hier leuke dingen doen. Het gaat vooral respijtzorg of mantelzorg, om het gezin te ontlasten.”

Siloah begint binnenkort met zaterdagopvang voor jongeren met een meervoudige beperking. “Een nieuwe doelgroep, die bij voldoende animo na de zomervakantie van start gaat. Het gaat om mensen die naast een verstandelijke beperking vaak ook in een rolstoel zitten, soms sondevoeding krijgen, of weinig prikkels aankunnen”, aldus Boertje. “Deze groep wordt gehuisvest in De Molenhoek, omdat daar de nodige faciliteiten als tillift, een snoezelkamer en een prikkelarme ruimte zijn. “De deelnemers kunnen komen uit Rijssen en regio.

De Molenhoek
Bij Dagactiviteitencentrum De Molenhoek aan de Butaanstraat 20 kan men zien welke werkzaamheden hier door de deelnemers gedaan worden. “Onder andere licht arbeidsmatige werkzaamheden en daarnaast het werken in de bakkerij. Voor mensen met een meervoudige beperking is er onder andere de snoezelkamer. Hier worden door kleuren, geluiden en kleuren de zintuigen op een aangename en ontspannen manier geprikkeld. We zetten tijdens het open huis de snoezelkamer in werking, zodat mensen ook kunnen zien en beleven wat dat is.”
Daarnaast is er een afdeling Houtbewerking van het DAC bij Zorgboerderij Landzicht.

DAC De Molenhoek heeft onlangs intern een opknapbeurt gekregen. Alle ruimtes zijn opnieuw geverfd; elke ruimte kreeg een kleurige wand. Beneden ligt er een nieuwe vloer in, de entree werd helemaal opgeknapt met onder andere nieuwe zitjes en kapstokken. “We zijn helemaal klaar voor het open huis”, zegt Boertje lachend.

Op alle locaties zijn zaterdag 16 maart medewerkers aanwezig die belangstellenden rondleiden en van informatie voorzien. Uiteraard staat de koffie klaar!
Meer informatie op: www.siloah.nl/rijssen

Door Jenny ter Maat

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding