Burgemeester Jurgen van Houdt met het team van Unique en de beide wethouders Erik Wessels (links) en Bert Tijhof (rechts).
Burgemeester Jurgen van Houdt met het team van Unique en de beide wethouders Erik Wessels (links) en Bert Tijhof (rechts). Fotograaf: Jan Joost

Unique geopend door burgemeester Jurgen van Houdt

Zakelijk

RIJSSEN – Burgemeester Jurgen van Houdt, bijgestaan door de wethouders Erik Wessels (CDA) en Bert Tijhof (CU), opende vrijdagmorgen het totaal verbouwde pand van Unique aan de Grotestraat 2. Het pand van de ondernemers Eshuis staat al sinds mensenheugenis zeer strategisch op de hoek Grotestraat-Julianastraat. 

Van Houdt stelde dat de naam Unique op vele manieren van toepassing is op de ondernemers en het pand. “Een uniek pand op een unieke plek met een Unique collectie.” Hij wenste de ondernemers veel succes toe met het vernieuwde pand. 

Hierna ging het gezelschap en de genodigden naar binnen om met eigen ogen te aanschouwen welke metamorfose ook het interieur heeft ondergaan. Door de verbouwing is de toegankelijkheid van het pand enorm verbeterd. Blikvanger is de grote pui waarin de kleinere raampartijen zijn vervangen door veel glas. Het winkelend publiek wordt als het ware uitgenodigd om in één vloeiende beweging naar binnen te komen.

Voor het ontwerp van de nieuwe pui werd architect Eelco Struijk van bureau Struijk Advies in de arm genomen. Struijk vond het een boeiende opdracht en echte uitdaging om de wensen van de opdrachtgevers te vertalen naar de werkelijkheid. 

Door Gerrit Dannenberg

De vernieuwde pui van Unique heeft een zeer uitnodigende uitstraling.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding