Afbeelding

Bouwmensen en OCT stimuleren toekomstige talenten met kleurplatenactie

Zakelijk

RIJSSEN / HOLTEN - Bouwmensen en OCT zijn al 40 jaar toonaangevende organisaties die zich inzetten voor het opleiden en begeleiden van talent in de bouw- en timmerindustrie. Met een sterke focus op vakmanschap en innovatie dragen zij bij aan de ontwikkeling van toekomstige professionals in de bouw- en timmersector.

In de maand februari vieren Bouwmensen Rijssen en OCT hun 40-jarig jubileum. In het kader van dit jubileum organiseerden zij een kleurplatenactie om jonge kinderen in de gemeente Rijssen-Holten te inspireren en enthousiast te maken voor de bouwsector. De gezamenlijke kleurplatenactie, gericht op leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 van basisscholen, was een creatieve manier om toekomstige talenten bewust te maken van de veelzijdigheid en uitdagingen die de bouw te bieden heeft.

Op woensdag 13 maart werden de winnaars van de kleurplatenactie bekendgemaakt. Eva van basisschool Banisschool (8 jaar), Laure van basisschool De Ronde Maat (7 jaar) en Maud van basisschool De Klimop (6 jaar) waren de trotse winnaars van de actie.

De bekendmaking van de winnaars werd feestelijk gevierd, waarbij de jonge talenten persoonlijk werden uitgenodigd om hun welverdiende prijzen in ontvangst te nemen. De prijsuitreiking vond plaats bij Bouwmensen en OCT, waar de winnaars een mooie Lego prijs kregen.

De kleurplatenactie was niet alleen een succesvolle manier om de jeugd te betrekken bij de bouwsector, maar diende ook als een gelegenheid om de lokale gemeenschap te verbinden en de waardering voor bouwkundig vakmanschap te vergroten.

Bouwmensen en OCT kijken uit naar toekomstige initiatieven om de jeugd te blijven inspireren en stimuleren in de wereld van de bouw.

Afbeelding