Afbeelding

Apotheek Rijssen Noord opent maandag 23 januari haar deuren

Zakelijk

RIJSSEN – De nieuwe apotheek aan de Dokter Stokkersstraat 22a opent maandag 23 januari om 08.00 uur haar deuren. Apotheek Rijssen Noord is samen met de Huisartsengroepspraktijk gevestigd op de plek van het voormalige politiebureau. Dit zorgt voor korte lijnen en een nauwe samenwerking tussen arts en apotheker.

“De apotheek zal nog niet helemaal af zijn, maar cliënten kunnen vanaf 23 januari wel terecht in de apotheek”, vertelt apotheker en eigenaar Anna-Carina ter Huurne.
De apotheek bevindt zich op de begane grond, direct bij de hoofdingang aan uw rechterzijde. De nieuwe vestiging is ruim en licht, overzichtelijk en efficiënt ingedeeld en beschikt over meerdere werkruimtes en spreekkamers. De apotheek is van alle moderne technieken voorzien, zoals herhaalservice, medicatierol en een Track & Trace systeem. Ook staat er een uitgifteautomaat voor medicijnen. Cliënten kunnen daardoor ook buiten de openingstijden de bestelde medicijnen afhalen (24/7).

Ook voor zelfzorgproducten kan men in de nieuwe apotheek terecht. De apotheek biedt een groot assortiment aan pijnstillers, vitamines, hoestdrankjes en andere middelen voor klachten waar je niet mee naar de huisarts gaat. Omdat niet alle zelfzorgproducten gecombineerd kunnen worden met bepaalde medicijnen, kan hierover natuurlijk ook deskundig advies worden gevraagd bij de medewerkers van de apotheek.

Apotheker Barbara Oonk heeft de dagelijkse leiding over Apotheek Rijssen Noord. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring als apotheker.
In deze vestiging werken ook apotheker Bjorn van der Weide en een team van ervaren assistentes. “Er is altijd de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met een apotheker of een assistente”, benadrukken de apothekers.

Het is de derde vestiging van eigenaar Anna-Carina ter Huurne binnen de stadsgrenzen, naast de Rijssense Apotheek aan de Haarstraat en Apotheek Medisch Centrum aan de Wijnand Zeeuwstraat. De bestaande apotheken blijven gewoon open. De drie apotheken werken nauw samen.

Cliënten die hun medicijnen af willen halen bij Apotheek Rijssen Noord, kunnen zich inschrijven bij de nieuwe apotheek. Dat kan via een inschrijfformulier bij de balie of via de website van Apotheek Rijssen Noord. De apotheek zorgt ervoor dat u wordt uitgeschreven bij uw huidige apotheek en ook de huisarts wordt hiervan op de hoogte gebracht.

Op de website kunnen cliënten een eigen account aanmaken. Met dit account hebben cliënten inzage in hun persoonlijke medicatiedossier en kunnen medicijnen worden aangevraagd.

In deze tijd een nieuwe apotheek openen is niet iets wat je zomaar doet. “Het is zeker een uitdaging”, bevestigt ter Huurne. “Het is goed om aan te sluiten bij de Huisartsengroepspraktijk. Voor cliënten is het makkelijk om alles onder één dak te hebben en voor ons is het prettig dat we kunnen werken met korte lijnen naar de artsen.”

Apotheek Rijssen Noord is open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.30 uur.

Contactgegevens: apotheekrn@ezorg.nl, telefoon 0548 745340
Meer informatie is te lezen op www.apotheekrijssennoord.nl