Massale belangstelling voor de informele netwerkavond in de hal van Hevotec aan de Heliumstraat.
Massale belangstelling voor de informele netwerkavond in de hal van Hevotec aan de Heliumstraat. Fotograaf: Jan Joost

Netwerkavond met Keeze en Wos massaal bezocht

Zakelijk

RIJSSEN – De laagdrempelige Keze en Wos-netwerkavond in de bedrijfshal van Hevotec aan de Heliumstraat was donderdagavond een groot succes. Grote en kleinere ondernemers waren massaal naar het industrieterrein getogen om elkaar in uiterst informele sfeer te ontmoeten, kennis te maken met nieuwe ondernemers en zaken met elkaar te doen. 

Dementie Netwerk

Voor in hal stond de grote ton waarin baar geld gegeven kon worden én met de QR-code voor het goede doel. Dit jaar was dat het Dementie Netwerk van de gemeente Rijssen-Holten. Na aftrek van geringe kosten is er 7500 euro voor het goede doel overgebleven. Dat maakte organisator IT-ondernemer Ronald Vrijenhoek van Connectium vrijdagmorgen bekend. “De netto opbrengst is weer 1000 euro hoger uitgevallen dan vorig jaar.” Een dezer dagen zal het bedrag aan de gemeente worden overhandigd. 

Informeel

Samen met ondernemer Maarten Steunenberg van Hevotec organiseert Vrijenhoek al jaren de succesvolle netwerkavond voor het Rijssens bedrijfsleven en andere betrokkenen. Het geheim achter het succes is het informele karakter van de netwerkavond. Daarbij kunnen ondernemers ongehinderd gezelligheid delen zonder te moeten luisteren naar lange toespraken of lastig gevallen te worden door goedwillende goede-doelenwervers. “Daarvoor is ook de ton bij de ingang bedoeld en dat is dan ook enige moment waarop bezoekers gevraagd geld te geven.”

Groot en klein

Naast grote ondernemers waren ook diverse zzp’ers naar de netwerkavond gekomen. Ook enkele raadsleven werd gesignaleerd. Onder hen plaatsvervangend gemeenteraadsvoorzitter Ewart Bosma (SGP) en zijn fractievoorzitter André Scheppink. Ook de politici vonden het uiterst nuttig om een bad in de ondernemersmenigte te nemen en van hen zelf te horen hoe ze over de plaatselijke politiek denkent. 

Wie wil nagenieten van de avond kan een fotoreportage zien op de website van de netwerkavond www.kaasenworstavond.nl 

Door Gerrit Dannenberg

In goed dialect het niet te missen welkomstbord bij de ingang.