Van links naar rechts Josien Deene (Kosmo) , Mark Lodder (Kosmo), Tammy Harbers (Avond4daagse), Dorien Willems (Avond4daagse) en onder Ingrid Schulting (JOGG).
Van links naar rechts Josien Deene (Kosmo) , Mark Lodder (Kosmo), Tammy Harbers (Avond4daagse), Dorien Willems (Avond4daagse) en onder Ingrid Schulting (JOGG). Fotograaf: Kosmo

KOSMO JOGG Peuter2daagse: nieuw bij de Avond4daagse in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - KOSMO, kinderopvangorganisatie in Twente en de Achterhoek, heeft in samenwerking met organisatie Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en de Stichting Avond4daagse Rijssen een nieuw initiatief gelanceerd: de KOSMO JOGG Peuter2daagse. Dit evenement is voor peuters tussen twee en vier jaar oud en voegt een nieuwe dimensie toe aan de traditionele Avond4daagse. Doel is om jonge kinderen op een leuke, actieve manier te betrekken bij gezonde activiteiten.

Peuters
De JOGG nam contact op met het bestuur van de Stichting Avond4daagse Rijssen. De bestuursleden waren meteen enthousiast over het idee. In samenspraak is het idee verder ontwikkeld en afgesproken om in 2024 onder de vlag van de Avond4daagse een peuterloop te organiseren. Dit gaat gebeuren op woensdag 29 en vrijdag 31 mei 2024, met routes van ongeveer 1 kilometer op beide dagen. De start en finish zijn bij de vestiging van KOSMO/Kiddo aan de Lentfersweg, waarbij alle peuters uit Rijssen welkom zijn om deel te nemen.

Vlaggen
Het uitzetten van de route en de begeleiding doen de medewerkers van KOSMO, JOGG en vrijwilligers van de Avond4daagse. Peuters die zijn ingeschreven en op die dag in de kinderopvang zitten worden begeleid door KOSMO-medewerkers. Voor alle andere peuters wordt verwacht dat de ouders meelopen. Tijdens de hele route zullen de peuters een 1 km lange vlaggenlijn volgen die door peuters is gemaakt.

Voorlezen
Naast wandelen zijn er ook leuke activiteiten op de route. Op woensdag komen de peuters langs en door scholengemeenschap PIUS X waar een voorleesmoment georganiseerd wordt in samenwerking met de bibliotheek. Daar krijgen ze ook en stukje fruit van Poortman Versmarkt. Op vrijdag komen ze langs wooncomplex de Reling en de ROEF waar ook een voorleesmoment is waarbij ook de bewoners van harte welkom zijn om de peuters rond 9.45 - 10.00 uur aan te moedigen. Inschrijven kan, net als voor de andere afstanden, via de website van de Avond4daagse Rijssen. Als de peuters twee dagen hebben meegelopen krijgen ze vrijdag na afloop een medaille.

Door Gerrit Dannenberg