Afbeelding
E. van den Belt

Oranjedagen Rijssen beginnen vrijdag 19 april: feestelijke activiteiten met voor elk wat wils!

Algemeen

RIJSSEN – De Oranjevereniging Rijssen heeft voor de Oranjedagen weer een mooi programma in elkaar gedraaid. Met naast de traditionele toppers nu voor het eerst de Kantine Kneiters, een tentfeest op zaterdag 20 april.

Uiteraard beginnen de festiviteiten met het Bedrijvenuurtje en met vanaf 19.30 uur Oolderwets Gezellig, op vrijdag 19 april. Met op het podium DJ Lars en MC Venom, en Abba Tribute! De entree is gratis.
Op zaterdag 20 april is dan de eerste editie van Kantine Kneiters met optredens van DJ Matto, John West, Django Wagner, Rob Ronalds, Jamam, Altijd Larstig & Rob Gas D’rop. Toegang vanaf 18 jaar; tickets zijn verkrijgbaar vanaf 10.00 euro via kantinekneiters.nl “Er staan bekende Nederlandse zangers op het podium. De kaartverkoop loopt als een speer”, vertelt Miranda de Goeijen, bestuurslid van Oranjevereniging Rijssen. Het daaropvolgende weekend begint vrijdag 26 april weer met een feest, de Koningsnacht met optredens van DJ Lars en MC Venom en Mental Theo. Het feest is voor 18-plussers en de entree is gratis. Oranjevereniging Rijssen zorgt, samen met Lucky The Feel Provider, voor een feestelijk eind van de maand april!

Koningsdag
Koningsdag 27 april begint officieel en traditioneel met de aubade op het Volkspark, om 11.00 uur. Muziekvereniging Wilhelmina verzorgt vooraf, vanaf 10.30 uur, een concert.
De eerste feestgangers beginnen de dag al eerder: de Koningsrit van RMC begint om 07.00 uur, bij Tankstation Sanderman aan de Nijverheidsstraat 21. Om 09.00 uur start Tourclub ’n Tuf met haar Koningsrit, vanaf Morsweg 8d.
Om 10.30 uur begint het Vogelschieten bij de Pelmolen. De inschrijving start om 10.00 uur. Nieuw is dat de schutterskoning(in) naar Spekhorst vertrekt in de Kueklkoare. En dan wordt voor het laatst bij Spekhorst een schutterskoning(in) gehuldigd. Daarmee komt een einde aan een decennialange, prachtige traditie: de huldiging, het Wilhelmus, de borrel bij Spekhorst. De Pelmolen is tijdens het Vogelschieten gratis te bezichtigen.

Van oldtimers en stormbaan tot Magic Angelique
Na de aubade beginnen de feestelijkheden op de evenementenweide aan de Oosterhofweg. HobbyKunstRijssen houdt een open dag bij de Hobbyboerderieje, er staan oldtimers, zowel de jongere als de oudere jeugd kan terecht op de evenementenweide voor allerlei spellen. Voor de basisschooljeugd is er het spellencircuit met oud-Hollandse spelletjes. Daarnaast kunnen jongeren zich uitleven op de meterslange stormbaan. Vanaf de evenementenweide start ook de Oranje fietstocht; Jans Drijer zorgde ook deze keer voor een nieuwe route. Het grootste terras van Rijssen, hier op de evenementenweide, is open vanaf 12.00 uur, compleet met gezellige muziek en springkussen voor de kleintjes. Magic Angelique is tussen 15.30 en 17.00 uur present met een magische discoshow, om 16.00 uur zijn er demonstraties van Dansstudio Dynamiek. De entree is gratis!

Oosterhoffair
In de tuin van havezate De Oosterhof staan op koningsdag weer tientallen kramen. De animo blijkt jaarlijks groter te worden. Het aanbod is zeer gevarieerd: van sieraden, babyartikelen en houtsnijwerk tot keramiek en fruit. Dit jaar staan er voor het eerst ook kramen op het terrein voor de havezate.

In het Volkspark kan de jeugd genieten van het kinderplein op de Bunder. In de Bordan Muziekkoepel speelt onder andere De Boogie Kearls. Scouting Rijssen verzorgt weer allerlei activiteiten rond de vijver van het Volkspark. Je eigen broodje bakken, over de survivalbaan klauteren, hangen aan een kabel boven het water of varen in een kano op het water, het kan allemaal.

Vuurwerk!
Koningsdag in Rijssen wordt besloten met een groots vuurwerk, om 21.45 uur, op de locatie tussen Enterstraat-Kasteellaan-Oosterhofweg-Groeneweg. Alles over de Oranjedagen in Rijssen staat op www.oranjeverenigingrijssen.nl en www.facebook.com/OranjeverenigingRijssen Door Jenny ter Maat

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
fotograaf E. van den Belt
Afbeelding